Gemiste Android kans: App cadeau geven

Screenshot_2015-04-06-19-23-51Allebei onze kinderen hebben een Android smartphone. Geen van beiden hebben ze een credit card (of een Paypal-account). Tot nu toe ging dat eigenlijk ook altijd goed. Er zijn voldoende gratis apps en spelletjes te vinden.

Maar ja, soms willen ze hun spaargeld ook wel uitgeven aan een spel zoals Bloons TD 5. Moet geen probleem zijn, zou e denken als ouder. Bij Apple had je, zelfs voordat ze “Delen met gezin” introduceerden, altijd al een aantal opties. Je kunt in heel wat winkels kaarten kopen met tegoed, als je een beetje oplet, zelf met korting, dus meer tegoed in euro dan dat je er zelf voor betaald. Maar je kunt ook een App cadeau doen, dus kopen en dan doorsturen naar een ander. Zou je bij Android toch ook verwachten.

Maar nee, het bestaat gewoon niet. Kaarten zijn niet in winkels te koop. Wel online, maar dan betaal je bijna 3 euro extra voor een virtuele kaart. Belachelijk toch?
Er is geen optie om een App door te sturen als cadeau, geen optie om kleinere of grotere bedragen, zonder extra kosten door te sturen naar een ander.

Uiteindelijk heb ik maar even tijdelijk mijn Paypal-account gekoppeld aan het account van mijn zoon, de App gekocht en daarna meteen die betaaloptie verwijderd. Maar het is geen optie die je vaak wil toepassen.

Online zoeken laat zien dat ik zeker niet de enige ben die hier tegenaan loopt. Je zou toch denken dat Android bij versie 5 toch al wel al een voorziening hier voor zou hebben? Zo’n kleine doelgroep is dit toch niet?

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Gemiste Android kans: App cadeau geven http://t.co/zQ3JENiSJ7

Martijn
Martijn
7 jaren geleden

Het is vrij simpel. Ik heb één Google account dat ik aan alle androids heb gekoppeld (zijn er hier in huis zo’n vijf), naast ieders eigen Google account. Op dit ene account schaf Ik apps aan, maar synchroniseer ik verder niets. Zo betaal ik maar één keer voor een app voor alle apparaten en kan ik makkelijk voor mijn kinderen apps kopen. Om apps te kopen is een wachtwoord nodig en die weet ik alleen.