Is het tijd om van Scoop.it! over te stappen op Flipboard? [bijna…]

FlipboardFlipboard kwam vandaag met een nieuwtje: een browser-based versie van Flipboard. Daarmee zijn ze, na de iPad versie, een iPhone versie, een versie voor Android, eindelijk ook op andere platformen beschikbaar via de browser.

En net als in de apps ziet het er in de browser heel mooi uit. Met het Flip-it scriptlet (of de Chrome plugin) kun je daarnaast heel eenvoudig nieuwe berichten toevoegen aan je “magazines”.

En eigenlijk had ik daarom in eerste instantie zoiets van: dit zou wel eens een hele mooie vervanging voor Scoop.it! kunnen zijn. Want hoewel ook die beschikken over apps en een browserversie, heb je daar bij de gratis versie de beperking van maar één topic. En dat is eigenlijk te weinig (en betalen levert ook niet echt heel veel vrijheid op).

Helaas is er nog één ding dat ik mis in Flipboard. En dat is een RSS-feed voor magazines. Ja, ik weet het “RSS is dood”, flauwekul natuurlijk. RSS leeft nog volop, kijk maar eens naar het aantal gebruikers van Feedly. En laat Feedly nou precies de plek zijn waar ik de Scoop.it! topics van anderen bij hou.

Jammer. Want dan blijft het toch een beetje een zwart gat. Eentje waar je wél links in kunt storten, maar waar je ze daarna nooit meer uit krijgt. En dat blijft voor mij toch een beetje een reden om geen energie te steken in het maken van magazines.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Is het tijd om van Scoop.it! over te stappen op Flipboard? [bijna…] http://t.co/ke94hqP8zH

trackback

Is het tijd om van Scoop.it! over te stappen op Flipboard? [bijna…]: Flipboard kwam vandaag met een nieuwtje: … http://t.co/hX0eB463Rx