Op zoek naar een alternatief voor Scoop.it!

scoopit_beperkingenIk snap het wel. Elke “gratis” dienst moet toch iets verzinnen om uit de kosten te komen. Daar hebben ze “Fremium”  voor uitgevonden. Je geeft de basisdienst gratis weg en biedt een premium (betaalde) dienst voor de mensen die meer willen. Als je er daar dan genoeg van hebt, kun je de basisdienst in de lucht houden.
Zo doet Slideshare dat, Flickr! werkt zo,Vimeo, noem maar op. Ook Scoop.it! heeft een Pro dienst. Daar blijkt niet genoeg belangstelling voor te zijn.

Hoe ik dat weet? Nou, eigenlijk “weet” ik dat niet, maar ik leid het af uit het gegeven dat ze de gratis dienst steeds verder beperken. Voorheen mocht je sowieso maar maximaal 2 verschillende onderwerpen curaten met de gratis dienst. En nu kun je nog maar maximaal 10 berichten plaatsen per dag.

Voor niets gaat de zon op. Natuurlijk, Scoop.it! verdient ook aan mij. Want als ik interessante topics curate, dan trekken zij meer kijkers/lezers. Voeg daar relevante advertenties aan toe en klaar is je verdienmodel.
Maar toch. Toch maar eens gekeken naar de Pro-dienst. Oef, $129,- per jaar. En dan nóg kan ik niet een onbeperkt aantal topics aanmaken. Dan mag ik er maximaal 5 bijhouden!
Wil ik meer, dan kan dat, voor het bedrag van $799,- per jaar mag ik 15 topics bijhouden ($799! per jaar voor wat linkjes naar websites!)

Zucht. Dames en heren van Scoop.it!, jullie hebben het volgens mij toch niet helemaal begrepen.
Natuurlijk, ik kan meerdere accounts aanmaken (ik ken mensen die dat doen), dan gaat het aantal topics elke keer met 2 omhoog. Maar eigenlijk heb ik gewoon zoiets van: als zij niet begrijpen hoe de win-win situatie geoptimaliseerd kan worden, dan moet er toch wel een partij zijn die dat wél voor elkaar krijgt.

Dus…wie heeft de opvolger van Scoop.it! al gevonden? Ik hou me aanbevolen!

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Ik snap het wel. Elke gratis dienst moet toch iets verzinnen om uit de kosten te komen. Daar hebben ze Fremium voor uitgevonden. Je geeft de basisdienst gratis weg en biedt een premium (betaalde) dienst voor de mensen die meer willen. Als je er daar dan genoeg van hebt, kun je de basisdienst in de lucht houden.  […]

trackback

Op zoek naar een alternatief voor Scoop.it! http://t.co/b2aOguBIkf

Henk
Henk
6 jaren geleden

Pinterest?

Daniëlle
6 jaren geleden

Scoop.it ken ik verder niet dus ik weet niet of het het waard is om er een klein bedrag voor te betalen. Ik merk wel dat ik, op het moment ik tevreden ben over een dienst of een app, een klein bedrag (bv 5 euro voor Runtastic, hardloopapp voor de telefoon) best wil betalen. Want ik stoor me steeds meer aan reclame pop ups! Daarom ben ik inmiddels afgeknapt op Diigo en probeer ik nu Pinboard (na een tip op Twitter van iemand waarvan ik weet dat ze kennis van zaken heeft). Pinboard kostte me wel zonder te testen al 10,40 dollar, dat was wel een nadeel. Maar ik ga klagen bij die tweep als het niet werkt 🙂

trackback
6 jaren geleden

Ik ben wel fan van http://t.co/GCfTaJHkxG voor mijn bronnen “@jeroencl alternatief voor Scoop.it! http://t.co/61bzyJ9t2x

Wilfred Rubens
6 jaren geleden

Tja. Ik heb eigenlijk voldoende aan één topic. En meer dan een paar berichten per dag plaats ik niet. Ik vind het verder een hele efficiënte tool. Sinds ik scoop-it gebruik, gebruik ik Tumblr niet meer (wellicht is dat een alternatief?) Met Storify kun je ook berichten cureren en delen. Zou ik willen betalen voor Scoop-it? Vermoedelijk zou ik dan toch mijn blog of weer Tumblr gebruiken. Ik heb laatst wel de premium versie van Pocket aangeschaft. Niet vanwege de toegevoegde waarde van de functionaliteiten, maar omdat ik er heel veel aan heb (en vond dat de makers wel wat mochten verdienen). Had ook te maken met het relatief lage bedrag (paar tientjes per jaar).