jun 112014
 

scoopit_beperkingenIk snap het wel. Elke “gratis” dienst moet toch iets verzinnen om uit de kosten te komen. Daar hebben ze “Fremium”  voor uitgevonden. Je geeft de basisdienst gratis weg en biedt een premium (betaalde) dienst voor de mensen die meer willen. Als je er daar dan genoeg van hebt, kun je de basisdienst in de lucht houden.
Zo doet Slideshare dat, Flickr! werkt zo,Vimeo, noem maar op. Ook Scoop.it! heeft een Pro dienst. Daar blijkt niet genoeg belangstelling voor te zijn.

Hoe ik dat weet? Nou, eigenlijk “weet” ik dat niet, maar ik leid het af uit het gegeven dat ze de gratis dienst steeds verder beperken. Voorheen mocht je sowieso maar maximaal 2 verschillende onderwerpen curaten met de gratis dienst. En nu kun je nog maar maximaal 10 berichten plaatsen per dag.

Voor niets gaat de zon op. Natuurlijk, Scoop.it! verdient ook aan mij. Want als ik interessante topics curate, dan trekken zij meer kijkers/lezers. Voeg daar relevante advertenties aan toe en klaar is je verdienmodel.
Maar toch. Toch maar eens gekeken naar de Pro-dienst. Oef, $129,- per jaar. En dan nóg kan ik niet een onbeperkt aantal topics aanmaken. Dan mag ik er maximaal 5 bijhouden!
Wil ik meer, dan kan dat, voor het bedrag van $799,- per jaar mag ik 15 topics bijhouden ($799! per jaar voor wat linkjes naar websites!)

Zucht. Dames en heren van Scoop.it!, jullie hebben het volgens mij toch niet helemaal begrepen.
Natuurlijk, ik kan meerdere accounts aanmaken (ik ken mensen die dat doen), dan gaat het aantal topics elke keer met 2 omhoog. Maar eigenlijk heb ik gewoon zoiets van: als zij niet begrijpen hoe de win-win situatie geoptimaliseerd kan worden, dan moet er toch wel een partij zijn die dat wél voor elkaar krijgt.

Dus…wie heeft de opvolger van Scoop.it! al gevonden? Ik hou me aanbevolen!