Cool: demo van gyroscoop op Raspberry Pi

Nee, ik ben niet bezig met een project waarbij ik een van mijn Raspberry Pi exemplaren hoog de lucht in wil sturen onder aan een ballon. Ook ben ik geen zelfsturende drone aan het bouwen, geen game-controller die ‘automatisch’ weet in welke richting je hem houdt en ook geen Jyrobike. Dus een directe toepassing voor de MinIMU-9 v2 heb ik absoluut niet.
Maar van bovenstaande demo waarbij getoond wordt hoe de MinIMU-9 v2 data in een Raspberry Pi realtime omgezet kunnen worden naar een vergrote weergave van het kaartje op het beeldscherm en dan met name ook de nauwkeurigheid waarmee de beweging vertaald wordt naar het beeld, vind ik toch zeer indrukwekkend.
Zeker als je bedenkt dat het om een computer van zo’n 30 euro gaat en een kaartje van 15 USD (10 euro).
Wauw.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Cool: demo van gyroscoop op Raspberry Pi http://t.co/UkKV1bOXyc

trackback

“Cool: demo van gyroscoop op Raspberry Pi” good read http://t.co/q22tFaoU5H