Google denkt aan onze veiligheid…

UltimateYouTubeDownloader Het was al een tijdje aangekondigd, dus het bericht op The Next Web kwam niet echt als een verrassing. Google had namelijk aangekondigd dat ze voortaan alleen nog maar extensies in Google Chrome zouden toestaan die in de Chrome Web Store beschikbaar waren.

Dat is dan met uitzondering van installaties via enterprise policy of in developer mode (zie ook de FAQ). En extensies die je al geïnstalleerd hebt staan die daar niet aan voldoen zouden hardhandig geblokkeerd worden. Allemaal om te voorkomen dat wij het slachtoffer zouden worden van gemene, slechte extensies.
Het zal ongetwijfeld niets te maken hebben met extensies die Google gewoon liever niet heeft. Zoals die waarmee ik eenvoudig YouTube video’s kan downloaden (ik moet er overigens even aan denken om de Google Ads bij dit bericht uit te zetten, want ook dát mag niet).

Nou ja, het goede nieuws is dat het blijkbaar nog niet echt aan staat. Want alhoewel ik toch de meest recente versie heb en hij duidelijk aangeeft dat de extensie niet uit de Web Store komt (zie screenshot) werkt alles nog gewoon. We zullen zien…
Iemand die een belangrijke extensie mist sinds deze versie?

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Google denkt aan onze veiligheid… http://t.co/tICuNq7rdu