Logitech K400 versus K340

Logitech In zijn reactie op mijn eerste indrukken van de Ugoos UM2 Android 4.4 mini-PC met Ethernetadapter, verwees Willem Karssenberg naar het toetsenbordje dat hij gekocht had voor gebruik in combinatie met zijn Android stick.

Op dat moment had ik de bestelling al uit staan, maar zoals je aan het aantal dagen zonder blogposts de afgelopen twee maanden gemerkt zult hebben, de tijd om dingen te testen of zelfs maar gewoon te gebruiken ontbreekt op het moment te vaak. Ik heb de stick sinds die eerste post één keer gebruikt en zelfs het toetsenbord pas één keer.

Ik had niet het mini-toetsenbordje besteld dat Willem heeft, maar een maat of twee groter, de Logitech K400. Ik had hem in de aanbieding voor €28,62 gezien bij Wehkamp waarbij ik door de extra korting van €10,- die ik over de hele bestelling kreeg niet eens verzendkosten hoefde te betalen.

Ik had voor de Logitech gekozen omdat ik gelezen had dat Android hier ondersteuning voor had (klopt) en omdat ik goede ervaringen heb met de K340. Die gebruik ik voor mijn desktop. Maar, daar is het toch echt geen vervanging voor. Eerst het goede: het toetsenbord werkt prima, meteen, zonder dingen te moeten installeren. Met het touchpad en de twee knoppen kun je de muis op het scherm bewegen. Een aantal van de Windows-knoppen werkt ook: audio, pauze, terug naar desktop, systeem in slaapstand en weer wakker maken.

Maar zoals je hierboven kunt zien is het toetsenbord nóg een slag kleiner dan de K340.  En zelfs voor mijn niet al te dikke vingers is dat te klein om mee blind te typen. Daarnaast is zo’n toetsenbord natuurlijk wel weer erg groot voor dagelijks gebruik tijdens een avondje film kijken. Dus ik denk dat het scenario gaat worden dat ik de bijgeleverde afstandsbediening gebruik voor het snel opstarten van XBMC en het kijken van een film en het toetsenbord voor het onderhoudswerk, bijvoorbeeld het zoeken in de Google Play store, het toevoegen van nieuwe netwerkverbindingen etc.

Hoe dan ook, voor < 30 euro, een prima toevoeging. En mooi dat het meteen werkt op Android.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Logitech K400 versus K340 http://t.co/VcEwoI6GUf