Een iPad toetsenbord mét of zónder kabeltje?

iPad_toetsenbord_kabel Ik weet het, je zult er maar last van hebben. Waarvan? Van vragen als: Wil ik nou een iPad toetsenbord mét of zónder kabeltje?

Eigenlijk wil ik er helemaal geen. Als ik écht een toetsenbord nodig heb, dan gebruik ik nu meestal een laptop. Maar toch. Het kan wel eens handig zijn. Tot nu toe gebruik ik daar dan een Apple toetsenbord voor dat via Bluetooth verbinding maakt. Maar nu kwam ik twee keer, kort achter elkaar een bericht tegen over een bekabeld toetsenbord voor de iPad. Zie hier en hier. De ene voor zo’n 29 euro, de ander voor zo’n 44 euro.

De voordelen zijn duidelijk: geen extra accu nodig, geen pairing nodig, gewoon inpluggen en klaar. Maar ja, nadeel is natuurlijk die Apple-eigen aansluiting. Ik heb de nodige toetsenborden versleten die allemaal één ding met elkaar gemeen hadden: ze hadden een generieke (lees: USB) aansluiting (OK, daarvoor PS/2) hadden. Dit toetsenbord werkt dan weer maar op twee van de vier iPad exemplaren die hier in huis zijn. Het is dus ook een soort principekwestie.

Wat vind jij? Handig? Niet?

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Ketelaar
9 jaren geleden

Ik zou zeggen neem een Bluetooth-toetsenbord. Voordeel is dat je die met heel veel apparaten (ook een laptop) kan gebruiken. Nadeel is dat er batterijen in moeten, maar die hoef je maar eens in de zoveel tijd te vervangen. Het pairen is een eenmalige actie, dus ook niet zo’n probleem.

Een ander voordeel (bedenk ik mij zojuist) is dat je niet perse gebonden bent aan een Apple-toetsenbord met zo’n “nieuw” stekkertje. Je kan (zo’n beetje) elk willekeurig Bluetooth-toesenbord er op aansluiten.

trackback

Een iPad toetsenbord mét of zónder kabeltje? http://t.co/WkueC7Knxf