mei 132014
 

iPad_toetsenbord_kabel Ik weet het, je zult er maar last van hebben. Waarvan? Van vragen als: Wil ik nou een iPad toetsenbord mét of zónder kabeltje?

Eigenlijk wil ik er helemaal geen. Als ik écht een toetsenbord nodig heb, dan gebruik ik nu meestal een laptop. Maar toch. Het kan wel eens handig zijn. Tot nu toe gebruik ik daar dan een Apple toetsenbord voor dat via Bluetooth verbinding maakt. Maar nu kwam ik twee keer, kort achter elkaar een bericht tegen over een bekabeld toetsenbord voor de iPad. Zie hier en hier. De ene voor zo’n 29 euro, de ander voor zo’n 44 euro.

De voordelen zijn duidelijk: geen extra accu nodig, geen pairing nodig, gewoon inpluggen en klaar. Maar ja, nadeel is natuurlijk die Apple-eigen aansluiting. Ik heb de nodige toetsenborden versleten die allemaal één ding met elkaar gemeen hadden: ze hadden een generieke (lees: USB) aansluiting (OK, daarvoor PS/2) hadden. Dit toetsenbord werkt dan weer maar op twee van de vier iPad exemplaren die hier in huis zijn. Het is dus ook een soort principekwestie.

Wat vind jij? Handig? Niet?