jan 092014
 

Op de site van Omroep Brabant staat een kort bericht en bijbehorend videofragment naar aanleiding van het de aankondiging dat ook de TU/e “met zijn tijd mee” gaat. Maar waar De Wereld Draait Door laat zien te weten wat online onderwijs is, brengt Omroep Brabant het echt alsof het de nieuwste innovatie is:

De TU/e is bezig met het opnemen van deze ‘weblectures’. “We noemen het MOOC of Massive Online Open Course”, vertelt Arjeh Cohen van de TU. Het college wordt opgenomen in een tv-studio. Via de website Coursera kunnen de weblectures van de hoogleraren wereldwijd bekeken worden.

Nou ja, gewoon maar even kijken omdat je ook hier weer een kort blikje in de keuken / achter de schermen krijgt.

jan 092014
 

Het blijft een principiële vraag: is het voor een gewone gebruiker zinvol om meerdere besturingssystemen op een en hetzelfde apparaat geïnstalleerd te hebben staan. Persoonlijk denk ik (inmiddels) dat één systeem in de regel al meer dan genoeg is. Dus of dit nu Windows 8.1 + Android is of zelfs MAC OSX + iOS op hetzelfde apparaat, ik verwacht niet dat het een apparaat is dat geschikt is voor anderen dan de incidentele geek / ICT specialist. Mensen dus die vanuit hun beroep / werk  / interesse echt met al die systemen moeten of willen kunnen werken.

Betekent inderdaad dat ik er best eentje zou willen testen. Maar waarschijnlijk zou ik ook van mezelf verwachten dat ik uiteindelijk een van de twee veel vaker zou gebruiken dan de ander. En ik denk dat je helemaal gek wordt van veel online applicaties zoals Twitter of Facebook die  hun notificaties in beide systemen tonen. Je moet er namelijk ofwel voor kiezen om ze maar op één plek te installeren (en dan krijg je geen notificaties als je in het andere besturingssysteem bezig bent) of je krijgt na omschakelen eerst een hele rits notificaties die je waarschijnlijk bij het andere besturingssysteem ook al gehad hebt.

(getipt door liliputing)