Windows 8.1 en Android samen op een Transformer

Het blijft een principiële vraag: is het voor een gewone gebruiker zinvol om meerdere besturingssystemen op een en hetzelfde apparaat geïnstalleerd te hebben staan. Persoonlijk denk ik (inmiddels) dat één systeem in de regel al meer dan genoeg is. Dus of dit nu Windows 8.1 + Android is of zelfs MAC OSX + iOS op hetzelfde apparaat, ik verwacht niet dat het een apparaat is dat geschikt is voor anderen dan de incidentele geek / ICT specialist. Mensen dus die vanuit hun beroep / werk  / interesse echt met al die systemen moeten of willen kunnen werken.

Betekent inderdaad dat ik er best eentje zou willen testen. Maar waarschijnlijk zou ik ook van mezelf verwachten dat ik uiteindelijk een van de twee veel vaker zou gebruiken dan de ander. En ik denk dat je helemaal gek wordt van veel online applicaties zoals Twitter of Facebook die  hun notificaties in beide systemen tonen. Je moet er namelijk ofwel voor kiezen om ze maar op één plek te installeren (en dan krijg je geen notificaties als je in het andere besturingssysteem bezig bent) of je krijgt na omschakelen eerst een hele rits notificaties die je waarschijnlijk bij het andere besturingssysteem ook al gehad hebt.

(getipt door liliputing)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrice Plet
7 jaren geleden

Heb zojuist een video gezien van iemand die de TD300 2 maanden gebruikte. Ook zijn conclusie was dat je naar 1 OS gaat en wel naar W8. W8 is veel produktiever. Vandaar dat mijn volgende W8 tablet/latop zomaar de Asus T100 zou kunnen worden. Voor slechts 400 euro een volwaardige Windows installatie.