Je iPad als documentcamera

Via een tweet van Peter Lakeman en eigenlijk zijn Scoopit-account kwam ik bij een pagina over de Justand V2, een apparaat waarmee je je iPad verandert in een documentcamera. D.w.z. je klikt je iPad (of andere tablet) er in vast en gebruikt dan de camera van de iPad in combinatie met de mirroringfunctie (en ik neem aan een Apple TV of een Macbook of laptop met AirServer) van je iPad om het beeld weer te geven op een beamer.

Het is zo’n apparaat waarvan ik dan denk “zou je een docent zo gek krijgen om er mee aan de slag te gaan in een klas?”. Zelf ben ik een beetje afgeknapt op “stands” voor de iPad. Ik heb bijna altijd een iPad mini bij me, maar een standaard heb ik dan niet ook nog in mijn tas zitten en de kans dat beiden exact op dezelfde plek zijn op het moment dat het gebruik ervan nuttig is, is nou eenmaal tamelijk klein.

Maar ik wilde sowieso een bericht maken over de Justand V2 omdat ik het filmpje grappig vind. Gewoon vanuit “productdemonstratie” oogpunt. Prima ingestudeerd, netjes stap voor stap de verschillende functionaliteit langs gelopen. Heerlijke overdrijving van features: “Optische zoom” = je kunt de iPad naar boven en naar beneden schuiven. Kortom, je zou er zo eentje door willen gaan kopen.

p.s. voor de duidelijkheid: dat laatste was een grapje, al hoor ik het graag als jij hands-on ervaringen hebt met deze stand!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

‘… iPad als documentcamera’ > http://t.co/RDqI6JjUPE Iets voor bibliotheken / archieven @emijnsbergen @jtdeboer @cvanderven ?