Trial by Twitter

Justine_Sacco Het is er eentje om te bewaren, eentje waar nog vaak over gesproken zal worden, getoond zal worden tijdens conferenties en trainingen. En was het dom wat Justine Sacco deed? Zeker! Was het beledigend en op vele manieren fout dat ze zo’n tweet verstuurde? Zeker!

Maar…heeft ze verdiend wat ze allemaal over haar heen gekregen heeft? Het zal niet geholpen hebbend dat ze ruim 11 uur in een vliegtuig zonder internet zat nadat ze de tweet verstuurd had. Dat ze voor een groot bedrijf werkt dat zich geroepen voelde om in het publiek (lees: online) absoluut duidelijk te maken dat ze dit onacceptabel vonden en dat ze gepaste maatregelen zouden nemen (ontslaan?), hielp vast ook niet. Was dit erger of anders dan een “nummer 39 met rijst” (ja én nee)?

Ik wou dat ik er op kon vertrouwen dat me dit zelf nooit zou kunnen gebeuren. Geen domme dingen tweeten, niet tweeten als je gedronken hebt, …. er zijn waarschijnlijk wel een aantal zaken die kunnen helpen. Tweets in het Nederlands zullen ook wel een wat lagere kans op virale werking hebben, maar toch….
Ik ben blij dat ik Justine Sacco niet ben.

(zie o.a. Mashable en Twittermania)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Trial by Twitter http://t.co/rVHJq79MhI

trackback
8 jaren geleden

Genuanceerde blogs: volksgericht na de foute tweet van Justine Sacco. Trial by Twitter. http://t.co/z6pfIzltQZ en http://t.co/iAMmVbYUQp)