Goed plan #2 – standaardisatie van voeding van smartphone en laptop

Lightning-connectorNóg een goed idee: standaardisatie van de voedingen voor smartphones, tablets en laptops. Onze la in de keuken ligt vol met verschillende voedingen voor de verschillende telefoons/smartphones die we in huis hebben. Als je een iPhone 4S, een Android smartphone en een iPad Mini hebt, dan heb je per definitie ook 3 verschillende adapters nodig. Onzin natuurlijk.
Ook onze laptops hebben in een aantal gevallen verschillende aansluitingen en adapters. Gelukkig hebben we twee HP’s die, ondanks dat het verschillende types zijn, dezelfde adapter, maar de Asus die we hebben heeft weer een heel eigen aansluiting.
Een voeding is een voeding en dat Apple zich als belangrijke leverancier van smartphones en tablets zich zo nadrukkelijk onttrekt aan de afspraken die de industrie en politiek proberen te maken is eigenlijk gewoon schandalig. Dus dat er gewerkt wordt aan (desnoods) gedwongen standaardisatie lijkt me prima. En ook dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om dat voor laptops ook te doen. Ik zou zeggen: gooi ook de tablets op die stapel!