dec 202013
 

Lightning-connectorNóg een goed idee: standaardisatie van de voedingen voor smartphones, tablets en laptops. Onze la in de keuken ligt vol met verschillende voedingen voor de verschillende telefoons/smartphones die we in huis hebben. Als je een iPhone 4S, een Android smartphone en een iPad Mini hebt, dan heb je per definitie ook 3 verschillende adapters nodig. Onzin natuurlijk.
Ook onze laptops hebben in een aantal gevallen verschillende aansluitingen en adapters. Gelukkig hebben we twee HP’s die, ondanks dat het verschillende types zijn, dezelfde adapter, maar de Asus die we hebben heeft weer een heel eigen aansluiting.
Een voeding is een voeding en dat Apple zich als belangrijke leverancier van smartphones en tablets zich zo nadrukkelijk onttrekt aan de afspraken die de industrie en politiek proberen te maken is eigenlijk gewoon schandalig. Dus dat er gewerkt wordt aan (desnoods) gedwongen standaardisatie lijkt me prima. En ook dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om dat voor laptops ook te doen. Ik zou zeggen: gooi ook de tablets op die stapel!

 Reacties uitgeschakeld voor Goed plan #2 – standaardisatie van voeding van smartphone en laptop
dec 202013
 

In het vliegtuig In de categorie goede plannen: ondanks dat het binnenkort waarschijnlijk toegestaan wordt om je mobiele telefoon / smartphone te gebruiken terwijl je in een vliegtuig zit, heeft Delta Airlines al aangegeven dat ze dat niet gaan toestaan. Waarom? Omdat ze het hun klanten gevraagd hebben en een groot deel daarvan vindt dat geen goed idee. En dat kan ik 100% onderschrijven. Want als je vaak genoeg in een vliegtuig in de VS hebt gezeten, wachtend totdat je bij de gate vertrok, dan weet je hoeveel mensen dan al niet eens zonder hun telefoon kunnen. En als je denkt dat telefoongesprekken in een trein al irritant zijn, dan moet je je eens voorstellen dat een paar keer zoveel mensen een paar uur om je heen zitten te bellen.
Delta geeft aan dat ze ‘stille’ communicatiemethoden zoals SMS en e-mail wél gaan toestaan, zodra dat officieel mogelijk wordt. Goed plan!

 Reacties uitgeschakeld voor Goed plan #1 – (niet) bellen in het vliegtuig