Bijeenkomst over Xerte bij Erasmus MC op 28 oktober

Xerte Ik zal eerlijk bekennen dat ik nog nooit van Xerte gehoord had totdat ik een mailtje kreeg waarin ik gewezen werd op de bijeenkomst die op 28 oktober a.s. hierover bij/door het Erasmus MC georganiseerd wordt.

Ik heb er kort even mee gespeeld, gekeken naar wat voorbeelden en filmpjes. Het doet me denken aan eXe Learning maar met een (en ik weet dat dat een gevaarlijke uitspraak is) zo te zien actievere community er omheen. Veel informatie is ook in het Nederlands beschikbaar ook al is veel materiaal in het Engels.
Als je vanaf de voorpagina doorklikt naar het hele bericht, dan zie je het eerste filmpje van een serie filmpjes over Xerte.

Bij dit soort tools is het altijd even de vraag wie er mee aan de slag gaat. De tool heeft niet de geliktheid van een iBook Author, daarom zou ik nieuwsgierig zijn naar de vraag welke docenten/content-ontwikkelaars hier regelmatig mee aan de slag gaan. Helaas kan ik niet bij de bijeenkomst zijn (ik ben dan al aan het werk bij een interne sessie over Open Educational Resources), dus als jij wel gaat, dan hoor ik graag hoe het was!

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Inge Donkervoort
8 jaren geleden

Dag Pierre,
Wat leuk dat je aandacht besteedt aan Xerte. Xerte wordt in Nederland (maar ook in het Vlaamstalige deel van Belgïë) gebruikt door opleidingen en bedrijven. Het mooie is dat je geen ontwikkelaar hoeft te zijn om er mee aan de slag te gaan en dus goede, interactieve en zeer toegankelijke leerobjecten te maken die je vervolgens makkelijk in je website of leeromgeving kunt hangen. Ook overigens als SCORM-pakket (SCORM 1.2 en SCORM 2004). Te gebruiken op alle devices omdat het op html5 gebaseerd is. Binnen de inderdaad zeer actieve en internationale community is men ook al een het kijken naar de mogelijkheden van TIN Can.
Groet,
Inge Donkervoort
Lid van het ontwikkelteam

Katrien Bernaerts
8 jaren geleden
Reageer op  Inge Donkervoort

Dag Pierre,

Zoals Inge Donkervoort hier al heeft aangehaald, hebben wij (Toll-net) in Vlaanderen een server met ongeveer 900 gebruikers. Misschien kort vertellen wat Toll-net is, wij zijn een project van het Vlaamse Ministerie van Onderwijs en Vorming. Binnen ons project ondersteunen wij docenten en directies uit de volwasseneneducatie bij het implementeren van e-leren en gecombineerd leren. Xerte is een rode draad doorheen onze activiteiten om docenten e-content te laten maken. Wij organiseren communities waarin wij docenten per vakdomein technisch en didactisch ondersteunen bij het maken van e-content. Waarom wij voor Xerte hebben gekozen en hoe we dat aanpakken, vertellen we op 28/10 bij Surf. Inge en ikzelf doen ons best om de community-website, handleidingen, tutorials beschikbaar te stellen in het Nederlands.

Katrien

JoGnet
8 jaren geleden

Ik lees net in de LinkedIn groep ‘Open Source Onderwijs’ dat Rob Bosch tijdens T-DOSE in Eindhoven (26 / 27 oktober 2013) een presentatie over Xerte zal verzorgen (bron).

trackback
8 jaren geleden

Bijeenkomst over Xerte bij Erasmus MC op 28 oktober http://t.co/OfYNvxhyWz via @ICTOblog

trackback
8 jaren geleden

Bijeenkomst over #Xerte bij Erasmus MC op 28 oktober http://t.co/QRH5WarNGb Meer over Xerte Community http://t.co/M25t6JOBS5 #avanslic