sep 092013
 

Xerte Ik zal eerlijk bekennen dat ik nog nooit van Xerte gehoord had totdat ik een mailtje kreeg waarin ik gewezen werd op de bijeenkomst die op 28 oktober a.s. hierover bij/door het Erasmus MC georganiseerd wordt.

Ik heb er kort even mee gespeeld, gekeken naar wat voorbeelden en filmpjes. Het doet me denken aan eXe Learning maar met een (en ik weet dat dat een gevaarlijke uitspraak is) zo te zien actievere community er omheen. Veel informatie is ook in het Nederlands beschikbaar ook al is veel materiaal in het Engels.
Als je vanaf de voorpagina doorklikt naar het hele bericht, dan zie je het eerste filmpje van een serie filmpjes over Xerte.

Bij dit soort tools is het altijd even de vraag wie er mee aan de slag gaat. De tool heeft niet de geliktheid van een iBook Author, daarom zou ik nieuwsgierig zijn naar de vraag welke docenten/content-ontwikkelaars hier regelmatig mee aan de slag gaan. Helaas kan ik niet bij de bijeenkomst zijn (ik ben dan al aan het werk bij een interne sessie over Open Educational Resources), dus als jij wel gaat, dan hoor ik graag hoe het was!

Lees verder….