Maak van elk oppervlak een touchscreen met Kinect

Het klinkt natuurlijk ontzettend stoer: maak van elk oppervlak een touchscreen met behulp van betaalbare hardware. Dat idee is dan ook niet nieuw. Al in 2007 zagen we voorbeelden van het gebruik van een Wiimote om zoiets te doen. En als het met de Wiimote kan, dan moet het toch ook kunnen met een Kinect. En zou het niet een gat in de markt zijn als je de software die je daarbij nodig hebt gaat verkopen?

Blijkbaar zijn er mensen die denken van wel. En die nog een waanzinnig businessmodel verzonnen hebben ook. Ubi is ontstaan aan de Technische Universiteit München (Duitsland). Ze werden door Microsoft gekozen als een van de 11 bedrijven die onderdeel uit gingen maken van hun Microsoft Accelerator for Kinect programma. Daarom verhuisden ze naar Seattle om verder te werken aan de software. Microsoft schijnt hen de toekomst van de digitale beeldschermen te hebben genoemd (aldus de website van Ubi).

Maar één blik op de tabel met opties voor aanschaf maakt al meteen duidelijk waarom dit product gaat floppen:
ubisoft
Stel, ik ben consument, ben Geek en wil hiermee aan de slag. Dan heb ik al een Kinect neem ik maar even aan. Dan moet je ook een beamer hebben. En nee, niet die wat ingebouwd zit in je home-cinema, maar een losse zodat je hem op een muur / tafel / vlak oppervlak kunt makken. Prima, laten we er even vanuit gaan dat je beiden in huis hebt.

Dan hoef je nog maar $149 te betalen voor de software. Voor support ben je dan aangewezen op het forum (waar al die andere tevreden kopers rondhangen?), het scherm kan niet groter zijn dan 45 inch én je hebt maar één drukpunt. Dus géén multi-touch, géén gemakkelijk even inzoomen met twee vingers zoals je dat al van je iPad gewend bent. Nee, je kunt klikken, slepen etc. Dat wat je normaal ook met een muis kunt.
Wil je 2 vingers kunnen gebruiken en een groter scherm (100 inch) dan kom je al bij de business editie die $749,- moet gaan kosten. En eigenlijk wil je natuurlijk, net als bij de iPad met 10 vingers tegelijkertijd kunnen werken. Niet dat je dat ooit zult doen, maar waarom die beperking. Maar voordat je dan als consument $1499,- gaat betalen. Dan moet je echt niet weten wat je met je geld moet.

Bedrijven? Die gaan hier al helemaal niet aan beginnen. Als het je lukt om de kosten van een beamer, een Kinect (komt daar maar een mee aan bij een gemiddelde IT-afdeling) én die $1499,- intern te ‘verkopen’, dan kun je ook voor een ‘gewoon’ beeldscherm met drukgevoelige laag gaan. Want als je uit gaat van een beamer met de kwaliteit dat een interne AV-afdeling hem aan het plafond wil hangen + de bijkomende kosten, ben je net zo duur uit. Alleen heb je dan geen last van het licht van de beamer en heb je technologie die zich al bewezen heeft.

Kortom, ik vergis me graag, maar ik ben blij dat ik geen investeerder in Ubi ben. Helaas.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

@dehaaspeter Leuk concept, gaat niet verkopen. http://t.co/AEndOI3onZ

trackback
10 jaren geleden

Zeer kritische (terechte) kanttekening bij mijn eerder getweete gadget: een touchscreen met Kinect http://t.co/dttPZdkF3r

trackback

@miiir @AnnieMaessen @ipnieuws Wel een interessante ontwikkeling. Alleen wel vrij prijzig volgens: http://t.co/8p1UNTn4Tt