Creatief met een Wiimote


Terwijl een bedrijf in Israel werkt aan de 3D opvolger van de Sony EyeToy gaat Johnny Chung Lee verder met het verzinnen van creatieve toepassingen voor de Wiimote.

Maakte hij eerst van de Wiimote een ontvanger die je, net als bij het product van 3DV Systems (dat overigens nog niet op de markt is) in staat stelt met je vingers je console te besturen, nu gebruikt hij de Wiimote als ontvanger voor het signaal van een of twee (zelfgemaakte) infraroodpennen.
Daarmee maakt hij een goedkoop digitaal schoolbord, een variant op de Microsoft Surface tafel of een low budget Tablet PC.
Natuurlijk geen echte volwaardige, commercieel verkrijgbare alternatieven, maar hij laat wel heel goed zien dat de technologie erachter geen kapitalen hoeft te kosten. Mooi spul en je hoeft er geen Wii voor te hebben, een Wiimote (ongeveer 40 euro) en een laptop/computer met bluetooth is genoeg. De software is gratis beschikbaar.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen v B
Jeroen v B
14 jaren geleden

He maar dat is wel grappig.
Ik ben benieuwd of we binnenkort niet meer van dit soort initiatieven zullen zien die ook wel comercieel aantrekkelijk worden.

Gisteren op een BHV herhaling werdt nog gegrapt over het oefenen van reanimatie met de Wii.
Maar als ik kijk naar de mogelijkheden van een Wii (¤ 250,-) en de prijs hiervan vergeleken met een speciale oefenpop (¤ 3000,-). Dan zie ik hier toch wel mogelijkheden voor.
Binnenkort het spel BHV voor de Wii met speciale oefentorso waar je de Wiimote in kunt doen om reanimatie te oefenen ;)

Pierre
14 jaren geleden

LOL, laat me er aan herinneren dat ik jou geen Wiimote in handen geef. Wie weet wat je er dan mee gaat uitspoken. ;-)

Jeroen v B
Jeroen v B
14 jaren geleden

Oei is die uitnodiging om bij jullie te komen Wii-en dan ingetrokken. Misschien dat ik dan toch eens moet investeren in een eigen Wiimote ;)
Van de mensen die ik die ik dit als knttseltip heb gestuurd heb ik de eerste positieve reactie al teruggehad. Misschien dat wij dit binnenkort toch eens echt gaan proberen.

Pierre
14 jaren geleden

Lijkt me leuk. Camera erbij en demo filmpje opnemen.
Moet ik toch mijn vorige uitspraak nog maar eens overwegen. :-)