Adobe BRIO – beta

Adobe BRIO - Klik voor grotere versie

Robin Good heeft een uitgebreide review van de bèta van Adobe BRIO online gezet. Adobe BRIO is (op het moment) een gratis bèta versie van wat de volgende versie van Adobe Acrobat Connect moet worden.
Deze bèta versie is beperkt tot drie deelnemers, maar als e niet in het hoger onderwijs werkt en via SURFgroepen toegang hebt tot Adobe Connect, dan kan het zeker een oplossing zijn zolang je maar met een paar mensen hoeft te overleggen.

Het geheel ziet er mooi uit. Geen enkel probleem zeker als je Adobe Connect gewend bent. Zoals Robin ook beschrijft zijn er een aantal dingen in deze versie niet aanwezig, zoals de mogelijkheid om een sessie op te nemen, er is geen ‘poll’ (hoe vaak heb je die gebruikt?) en de verschillende backend opties (waar je overigens vaak toch nauwelijks toegang toe hebt) ontbreken.

Belangrijke afwezige is wel de optie om PowerPoint bestanden toe te voegen of om video te uploaden. De enige ‘deel-optie’ is nu het delen van je desktop.
Ook dat zal in de meeste gevallen prima werken, want ook zo kun je een PowerPoint tonen. Niet geschikt om een YouTube filmpje te laten zien, maar ik weet niet welke desktop sharing optie dat wel goed doet.

Conclusie: ziet er mooi uit, de interface is weer wat overzichtelijker geworden voor onervaren gebruikers. Ben benieuwd hoe dit er uit gaat zien in het ‘grote’ product.

Alleen die codenaam… brio ;-)