Creatief met een Wiimote

 Gepubliceerd door om 23:58  Tools
dec 102007
 


Terwijl een bedrijf in Israel werkt aan de 3D opvolger van de Sony EyeToy gaat Johnny Chung Lee verder met het verzinnen van creatieve toepassingen voor de Wiimote.

Maakte hij eerst van de Wiimote een ontvanger die je, net als bij het product van 3DV Systems (dat overigens nog niet op de markt is) in staat stelt met je vingers je console te besturen, nu gebruikt hij de Wiimote als ontvanger voor het signaal van een of twee (zelfgemaakte) infraroodpennen.
Daarmee maakt hij een goedkoop digitaal schoolbord, een variant op de Microsoft Surface tafel of een low budget Tablet PC.
Natuurlijk geen echte volwaardige, commercieel verkrijgbare alternatieven, maar hij laat wel heel goed zien dat de technologie erachter geen kapitalen hoeft te kosten. Mooi spul en je hoeft er geen Wii voor te hebben, een Wiimote (ongeveer 40 euro) en een laptop/computer met bluetooth is genoeg. De software is gratis beschikbaar.

Adobe BRIO – beta

 Gepubliceerd door om 23:13  Internet
dec 102007
 
Adobe BRIO - Klik voor grotere versie

Robin Good heeft een uitgebreide review van de bèta van Adobe BRIO online gezet. Adobe BRIO is (op het moment) een gratis bèta versie van wat de volgende versie van Adobe Acrobat Connect moet worden.
Deze bèta versie is beperkt tot drie deelnemers, maar als e niet in het hoger onderwijs werkt en via SURFgroepen toegang hebt tot Adobe Connect, dan kan het zeker een oplossing zijn zolang je maar met een paar mensen hoeft te overleggen.

Het geheel ziet er mooi uit. Geen enkel probleem zeker als je Adobe Connect gewend bent. Zoals Robin ook beschrijft zijn er een aantal dingen in deze versie niet aanwezig, zoals de mogelijkheid om een sessie op te nemen, er is geen ‘poll’ (hoe vaak heb je die gebruikt?) en de verschillende backend opties (waar je overigens vaak toch nauwelijks toegang toe hebt) ontbreken.

Belangrijke afwezige is wel de optie om PowerPoint bestanden toe te voegen of om video te uploaden. De enige ‘deel-optie’ is nu het delen van je desktop.
Ook dat zal in de meeste gevallen prima werken, want ook zo kun je een PowerPoint tonen. Niet geschikt om een YouTube filmpje te laten zien, maar ik weet niet welke desktop sharing optie dat wel goed doet.

Conclusie: ziet er mooi uit, de interface is weer wat overzichtelijker geworden voor onervaren gebruikers. Ben benieuwd hoe dit er uit gaat zien in het ‘grote’ product.

Alleen die codenaam… brio ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Adobe BRIO – beta  Tags: