Google Reader – Het is wel goed zo….

Google_Reader_1-7-2013 Het was heftig balen afgelopen maart toen Google bekend maakte na vandaag (1 juli 2013) te zullen stoppen met Google Reader. Heel principieel ging ik toen op zoek naar een vervanger waarmee me niet nóg een keer zou overkomen dat ik afhankelijk zou zijn van een externe partij voor mijn nieuwsvoorziening.

Maar de praktijk blijkt weerbarstig. Was het omdat ik nog volop in de afronding van mijn promotieonderzoek zat? Of omdat Fever (betaalde oplossing waarbij je zelf je RSS-reader host) zo tegen bleek te vallen? Of gewoon omdat de eerste oplossing die zich echt opwierp als vervanger (Feedly) zo compleet was en zo naadloos de overstap mogelijk maakte dat ik al snel gestopt ben met het zoeken naar en uitproberen van de alternatieven die allemaal wel leuk en aardig zijn, maar nog niet konden/kunnen tippen aan Feedly?

Ik heb uiteraard ook even een backup gemaakt van de RSS-feeds in Google Reader, maar heb die gelukkig nog niet nodig gehad. Ik gebruik Feedly nu ongeveer 2 maanden en ben er tevreden over. Natuurlijk, ik weet dat ik mijn eigen goede raad (“nooit meer afhankelijk zijn van een gratis aanbieder”) daarmee volledig in de wind sla. Daar mag je me mee om de oren slaan als Feedly over kortere of langere tijd er mee besluit op te houden. Of zo groot groeit dat ze het toch niet meer aankunnen of gehackt worden omdat ze nu groot zijn en een populair doelwit. Voor nu vind ik het wel goed zo….

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marcus1968
Marcus1968
10 jaren geleden

Ik heb geen ervaring met Google Reader of Feedly. Maar ik ben zèèr enthousiast over Netvibes (ik heb tot nu toe alleen ervaring met de desktop-versie): Gratis, overzichtelijk, web-based (dus zowel voor windows, linux als mac), echt perfect.