YouTube Live streaming komt er aan!

 Gepubliceerd door om 09:23  Internet, Video
mei 162013
 

YouTube_live_events Soms doet Google dingen een beetje halfslachtig, lijkt het wel alsof ze er nog niet helemaal zeker van zijn dat ze er mee door willen gaan. Op andere momenten gooien ze hun volledig arsenaal in de strijd. Met YouTube lijkt dat eigenlijk meestal wel zo te zijn. En ook nu ze hun live videostreaming weer een stap verder gaan brengen.

Je kon al live streamen vanuit een Google+ Hangout. Dat kon maximaal 4 uur aan één stuk, en met een relatief lage resolutie (360p). Maar dat is over een tijdje verleden tijd. Nog niet meteen voor iedereen, ze rollen het uiteraard gefaseerd uit (ik heb geen 1.000 subscribers dus kom ik nog niet in aanmerking), maar dan kun je:

  • Live streamen in full HD (1080p) waarbij voor je kijkers de andere resoluties automatisch gegenereerd worden;
  • Met meerdere camera’s livestreamen;
  • Kijkers kunnen al tijdens de livestream terugkijken in de stream;
  • Tot 8 uur achter elkaar streamen.

Dan is het afwachten natuurlijk wanneer YouTube ook verplicht reclame gaat tonen tijdens het livestreamen zoals bij Ustream en dergelijke diensten nu al het geval is. Als ze daar lang genoeg mee wachten vrees ik dat ze alle concurrerende livestreaming diensten uit de markt weten te drukken. Als Google ergens het volle gewicht tegenaan gooit, dan is er niets wat overeind blijft staan.

*Bliep: Onbeperkt bestaat niet

 Gepubliceerd door om 08:52  Internet
mei 162013
 

Blieb_onbeperkt Ik heb een nuchtere opvoeding gehad en heb een Bedrijfseconomische opleiding gevolgd. Meer dan genoeg reden dus om er altijd vanuit te gaan dat “oneindig” niet bestaat (daarom ging het in de Wiskunde altijd over “nadert aan oneindig”) en “onbeperkt” bestaat ook niet. Er zitten nou eenmaal altijd grenzen aan dingen. Dus “onbeperkt internet” bestaat niet. Ook niet als *Bliep ons wil doen geloven dat dat wel zo is.

Natuurlijk, ik snap hun achterliggende idee. En ik snap hun dilemma. Ze willen niet zeggen “na x GB knijpen we je af of sluiten we je af”. Ze zeggen ook niet “tethering mag niet” (= bv het gebruiken van de 3G verbinding van je smartphone om je laptop op internet te krijgen), want af en toe heel veel GB gebruiken of zo nu en dan je laptop aan je 3G verbinding hangen, zou ook geen probleem moeten zijn. En wat dat betreft vind ik het een prima dienst. En zeg nou zelf: 50 eurocent of 1 euro per dag is toch een prima prijs? Ik betaal 29,95 euro voor mijn T-Mobile abonnement uit de tijd dat zij nog “onbeperkt” internet verkochten bij een iPhone en alleen als ik 30 dagen per maand internet gebruik is dat 5 cent goedkoper. Dus *Bliep biedt iets wat op dit moment een prima oplossing is voor heel veel incidentele internet-op-je-iPad of internet-op-je-iPhone gebruikers.

Maar ja, als je zegt “onbeperkt” dan zijn er ook mensen die wel willen weten hoe onbeperkt dat dan wel niet is. Die slim genoeg zijn om te weten hoe ze een 3G verbinding omzetten in een Wifi-verbinding en daar met gemak een aantal laptops op laten functioneren. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van *Bliep.  Hun uitleg over het gegeven dat ze zulke klanten, want dat gebruik kunnen providers herkennen, gaan afsluiten, klinkt feitelijk ook heel logisch.

Maar toch, als je reclame maakt met iets dat gewoon niet *kan* bestaan in een economie die op schaarste gebaseerd is, mag je dan op begrip rekenen als je uiteindelijk toch moet toegeven dat het niet kon, terwijl je je reclame niet aanpast?
Blieb_misbruik

Disclosure: Ik ben pas sinds heel kort zelf gebruiker van *Blieb. Nog niet lang genoeg om een oordeel te vormen over de kwaliteit van de dienst, al ben ik al sinds de iPhone 3GS klant van T-Mobile (*Blieb maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile) en ben ik zoals je kunt lezen zeker gecharmeerd van het concept.

3D Printen: Eindeloze stoelen

 Gepubliceerd door om 08:05  Algemeen
mei 162013
 

Het filmpje is al oud, maar ik kende hem nog niet. En het is natuurlijk ook een voorbeeld dat al lang niet meer in de categorie ‘thuisprinten’ valt. Maar je kunt je voorstellen dat je met een thuisprinter ook voor dit soort objecten écht aan ‘rapid prototyping’ kunt doen. Voordat je het op zo’n levensgrote schaal gaat printen met een industriële robot. Apart is ook dat bij de video op YouTube een discussie ontstaat over het “endless” in de naam. Hij is opgebouwd uit één lijn (een eindeloze lijn die inderdaad twee ‘eindes’ heeft), maar hij bestaat ook uit gerecycled kunststof, en ook dat benadrukt het eindeloze van de stoel, want je zou hem ook weer kunnen recyclen naar een ander product of een andere stoel. Goed, het is kunst, dus er hoort een verhaal bij.
De stoelen zijn ook te koop, maar niet in een prijsklasse die voor de Ikea-koper bereikbaar is. En daarmee ook niet iets wat je daarna snel in de shredder zult gooien om even een nieuw modelletje te laten printen! 😉