3D Printen: Eindeloze stoelen

http://youtu.be/FvRTHynk9KA

Het filmpje is al oud, maar ik kende hem nog niet. En het is natuurlijk ook een voorbeeld dat al lang niet meer in de categorie ‘thuisprinten’ valt. Maar je kunt je voorstellen dat je met een thuisprinter ook voor dit soort objecten écht aan ‘rapid prototyping’ kunt doen. Voordat je het op zo’n levensgrote schaal gaat printen met een industriële robot. Apart is ook dat bij de video op YouTube een discussie ontstaat over het “endless” in de naam. Hij is opgebouwd uit één lijn (een eindeloze lijn die inderdaad twee ‘eindes’ heeft), maar hij bestaat ook uit gerecycled kunststof, en ook dat benadrukt het eindeloze van de stoel, want je zou hem ook weer kunnen recyclen naar een ander product of een andere stoel. Goed, het is kunst, dus er hoort een verhaal bij.
De stoelen zijn ook te koop, maar niet in een prijsklasse die voor de Ikea-koper bereikbaar is. En daarmee ook niet iets wat je daarna snel in de shredder zult gooien om even een nieuw modelletje te laten printen! 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

3D Printen: Eindeloze stoelen http://t.co/FnpkA2I1Af