Het Raspberry Pi Camera board komt er nu echt (bijna) aan…

RPI_camera Er wordt al over gesproken sinds de Raspberry Pi een jaar geleden geïntroduceerd werd. Op het moederbordje is plek voor een aansluiting van een dedicated cameramodule. Dan hoef je dus niet meer gebruik te maken van een van de USB-poorten om een externe USB-camera aan te sluiten, maar kun je een (goede) camera rechtstreeks op het moederbord aansluiten.

Vandaag zou die camera dan eindelijk in de verkoop gaan. Voor ongeveer 25 euro. Dat is een beetje afhankelijk van de gehanteerde wisselkoers en de verzendkosten. Hij staat bij Farnell op de website voor GBP 19,87 (bijna 24 euro) maar daar is hij nog niet vanuit Nederland te bestellen.
De camera kan afbeeldingen met een resolutie van 2592 x 1944 pixel maken en ondersteund video in 1080p 30fps, 720p 60fps en 640x480p 60fps/90fps formaat. Je kunt er dus full HD video-opnames mee maken.

Koop je dus een Raspberry Pi, model B + zo’n camera dan heb je voor zo’n 60 euro een volwaardig Linux computertje met camera. Voeg er een case, voeding, SD-kaartje aan toe, dan zit je maar net iets hoger dan de Microsoft webcam die ik gebruikt heb om bijvoorbeeld de video stream/opnames van de 3D printer te maken. En die kun je dan nog veel gemakkelijker weg werken in de kast van de printer ook. En hoor ik iemand zeggen “nestkastjes“? 😉

Ik weet van de start van de verkoop van de Raspberry Pi dat het nogal een chaos kan worden als iedereen er tegelijkertijd eentje gaat proberen te kopen. Ik ga dus nu ook niet steeds die websites in de gaten houden. Dan wacht ik wel even totdat hij ook ‘gewoon’ vanuit Nederland te bestellen is. Want dat ik er eentje aan mijn Raspberry Pi wil koppelen zal duidelijk zijn.

[update 20:35] Zie voor meer informatie dit bericht en dit bericht. Bij RS-Online.com kwam het bedrag met BTW op €31,06 (weet niet of daar nog verzendkosten op kwamen). Toch weer iets duurder dus.

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Het Raspberry Pi Camera board komt er nu echt (bijna) aan… http://t.co/5kN7mOYNdU