mei 142013
 

Groene vaas en Blauwe vaas Vorige week schreef ik al over het ontwerpen van een vaas in Sketchup en dat dat eigenlijk een 1.0 versie was die verbeterd kon worden. In deze post kon je in een schermfilmpje het proces van tekenen tot printen zien.

Maar natuurlijk moest er ook een 2.0 versie komen van de vaas, met verbeteringen voor de “problemen” van de eerste versie. En zou het dan niet mooi zijn om de vaas ook in keramiek te laten produceren?
Lees verder….

mei 142013
 

RPI_camera Er wordt al over gesproken sinds de Raspberry Pi een jaar geleden geïntroduceerd werd. Op het moederbordje is plek voor een aansluiting van een dedicated cameramodule. Dan hoef je dus niet meer gebruik te maken van een van de USB-poorten om een externe USB-camera aan te sluiten, maar kun je een (goede) camera rechtstreeks op het moederbord aansluiten.

Vandaag zou die camera dan eindelijk in de verkoop gaan. Voor ongeveer 25 euro. Dat is een beetje afhankelijk van de gehanteerde wisselkoers en de verzendkosten. Hij staat bij Farnell op de website voor GBP 19,87 (bijna 24 euro) maar daar is hij nog niet vanuit Nederland te bestellen.
De camera kan afbeeldingen met een resolutie van 2592 x 1944 pixel maken en ondersteund video in 1080p 30fps, 720p 60fps en 640x480p 60fps/90fps formaat. Je kunt er dus full HD video-opnames mee maken.

Koop je dus een Raspberry Pi, model B + zo’n camera dan heb je voor zo’n 60 euro een volwaardig Linux computertje met camera. Voeg er een case, voeding, SD-kaartje aan toe, dan zit je maar net iets hoger dan de Microsoft webcam die ik gebruikt heb om bijvoorbeeld de video stream/opnames van de 3D printer te maken. En die kun je dan nog veel gemakkelijker weg werken in de kast van de printer ook. En hoor ik iemand zeggen “nestkastjes“? 😉

Ik weet van de start van de verkoop van de Raspberry Pi dat het nogal een chaos kan worden als iedereen er tegelijkertijd eentje gaat proberen te kopen. Ik ga dus nu ook niet steeds die websites in de gaten houden. Dan wacht ik wel even totdat hij ook ‘gewoon’ vanuit Nederland te bestellen is. Want dat ik er eentje aan mijn Raspberry Pi wil koppelen zal duidelijk zijn.

[update 20:35] Zie voor meer informatie dit bericht en dit bericht. Bij RS-Online.com kwam het bedrag met BTW op €31,06 (weet niet of daar nog verzendkosten op kwamen). Toch weer iets duurder dus.

mei 142013
 


Toen ik het filmpje over de “Hoodi” zag, dacht ik terug aan de afleveringen van The Dragons’ Den waar soms de meest vreselijke ideeën voorbij kwamen op zoek naar geld. Maar ja, toen zag ik dat de teller op 181 backers stond en dat ze het streefbedrag van $10.000,- al behaald hebben. Deze dingen gaan dus daadwerkelijk geproduceerd (en gebruikt?) worden.
Ik moest zelf denken aan de mensen die tijdens vergaderingen op een iPad minder gemakkelijk hun mail kunnen checken. Die zouden dit mogelijk wel handig vinden. Hebben ze heel wat meer privacy. Maar om er mee buiten te gaan zitten? Nee, dat zie ik echt niet gebeuren.

Als jij dat wel ziet zitten, dan kun je er via Kickstarter eentje bestellen voor $45,- incl. verzendkosten. Dan krijg je hem weliswaar pas in augustus 2013, dus tijdens deze zomer heb je er nog niet heel veel aan, maar je kunt hem uiteraard wel nog steeds tijdens een vergadering gebruiken.

(getipt door ipadclub)