Testen met GPS Gate en een TK102-2 GPS Tracker

GPSGate_test_1 Afgelopen zaterdag lukte het voor geen meter. Wat ik ook probeerde, ik kreeg mijn nieuwe GPS tracker niet aan de praat. Dus op zondagochtend (eerste Paasdag) toch maar even een mail gestuurd naar GPS Gate, het bedrijf dat de software schrijft waar ik de gratis versie van wilde gebruiken om de data van de GPS tracker op een website te laten zien. En tegen alle verwachtingen in (ik ga er vanuit dat ook bedrijven met Pasen dicht zijn) had ik ’s avonds al een reactie via de mail retour. Ik kreeg als advies een ander protocol en apparaat type te kiezen. Geen idee waarom eigenlijk. Het protocol dat ik gekozen had hoorde bij deze tracker en het apparaat type dat ik als antwoord terug kreeg leek helemaal niet op wat ik heb. Maar goed, eerst maar eens getest. En warempel, het werkte!

Dus ging de tracker vandaag mee terwijl ik de Turfrit ging fietsen. Ik had nog niet de externe webpagina geïnstalleerd, de GPS Gate software draaide op mijn EEEPC 901 en ik had de mobiele webpagina op de iPad klaar gezet voor de achterblijvers met de vraag om af en toe even te testen.
Omdat mijn test ook betrekking had op de batterijduur, had ik de tracker vanochtend om kwart over 6 van de oplader afgehaald, geïnitialiseerd om één datapunt per 60 seconden door te sturen. Bij thuiskomst bleek de tracker tijdens de rit van net iets meer dan 100 km prima zijn werk gedaan. Maar net voordat ik weer in Aalst aankwam zette hij zichzelf uit omdat de accu bijna leeg was. Dat was 10 minuten voor 12. Maar 5 en een half uur actief gebruik op één accu dus. Dat was toch wel wat minder dan waar ik op gehoopt had. Natuurlijk, ik heb twee accu’s, dus ik zou er 11 uur mee moeten kunnen halen, voldoende ook voor bijvoorbeeld de Elfstedenfietstocht, maar onderweg een accu vervangen is toch weer net iets meer gedoe dan dat ik zou willen. Kortom, nog niet helemaal tevreden.

Duidelijk is ook dat de GPS Gate software op zich mooi is, maar ook volslagen overkill voor wat ik nodig heb. Gelukkig zijn er ook mensen die zelf zulke software geschreven hebben en online beschikbaar stellen. Nou werkt die code op Linux en niet op Windows. Dat betekent dat ik mijn tweede Raspberry Pi weer eens ga aansluiten om te kijken of ik het daar op kan installeren en aan de praat kan krijgen.
Daarnaast heb ik gezien dat de accu een gewone Nokia ‘BL-5B’ is, die voor een paar euro te koop zijn (al dan niet inclusief losse oplader). Als ik uit ga van 5 uur per accu, dan is het hebben van een extra opgeladen accu geen overbodige luxe.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] mijn dedicated tracker (een TK102-2) het nu al een paar ritten heeft laten afweten, ben ik weer terug bij mijn iPhone. Hoewel ik zeker […]