Worstelen met een TK102-2 GPS Tracker

TK-102-2- Het was een gokje, de aanschaf van een TK102-2 GPS Tracker via Aliexpress.com. Voor $39,- incl. verzending vanuit China beloofde dit apparaatje een GPS-ontvanger met GPRS een vervanger te zijn voor de iPhone die ik voorheen altijd op mijn racefiets had zitten. Het programma dat ik daar op gebruikte wordt niet meer ondersteund en dit kleine kastje, dat een hele dag zou moeten kunnen werken op een acculading, leek een goed alternatief.

Leek, want ik krijg de tracker niet goed aan de praat. Ik heb hem getest in combinatie met GPS-Trace Orange, een gratis online dienst en een eigen installatie van GPSGate.com. Het instellen van het apparaat gaat via SMS. Je stuurt er een SMS-bericht naar toe en krijgt ook via SMS een reactie. Op zich werkt dat besturen via SMS wel gewoon. Ik kan er een commando naar toe sturen om een SMS met een link naar de locaite retour te krijgen: #smslinkone#123456#

Maar ik wilde dit niet alleen via SMS, maar ook in een browser kunnen zien, daar kwamen GPS-Trace Orange en GPSGate.com voor in beeld. Via SMS moest ik de GPRS-verbinding van de SIM-kaart die ik in het apparaat had gestopt actief maken, het IP-adres en poortnummer van de betreffende dienst doorgeven en dan zou het allemaal moeten werken. Helaas, gaf GPS-Trace Orange alleen aan dat het apparaat offline was. Bij GPSGate zag ik wél data binnen komen (in de ‘terminal‘), maar wat ik ook probeerde het programma zag de data niet als komende van het device dat ik ingesteld had, ondanks dat het IMEI-nummer 100% zeker klopte.

Jammer. Uiteraard heb ik het nog niet helemaal opgegeven, maar voor vandaag denk ik dat ik het apparaat maar gewoon even aan de kant leg. Morgen is er weer een dag.

0 0 stemmen
Bericht waardering
9 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Ketelaar
11 jaren geleden

Ik heb een paar jaar geleden ook een GPS Tracker via DealExtreme gekocht (iets duurder, maar werkte ook okay). Het probleem is dat de accu nu ‘gaar’ is. Een collega ligfietser heeft het ‘ontvangende’ gedeelte draaien en hij stuurt de data dan weer door naar mijn website. Ik heb de tracker momenteel niet draaien, maar zit er wel over te denken om het opnieuw in te richten. 39 dollar is echt goedkoop. Meer informatie over hoe ik het ingericht heb staat op deze http://xl-network.nl/blog/2009/11/waar-ben-ik pagina.

Wilfred Ketelaar
11 jaren geleden
Reageer op  Pierre

De broncode is niet publiekelijk, maar in feite is het ‘vrij simpel’ te maken. Het is een TCP-listener die het door jou eerdergenoemde pakketje binnenkomt. Dan is het een kwestie van interpreteren en verwerken. Hij heeft het listener-gedeelte op een server van z’n werk draaien, maar je kan het uiteraard ook op een server van DirectVPS draaien. Een server waar je alleen HTTP op kan draaien lukt niet. Het heeft een eigen poort nodig.

Ben wel benieuwd naar de betrouwbaarheid et cetera. Probleem bij mijn fiets is ook dat mijn velomobiel van carbon is. Ik heb gemerkt dat dit de signalen redelijk blokkeert. We zien wel eventjes… De 2 accu’s is wel erg fijn.

aad
aad
11 jaren geleden

hallo Pierre is het al gelukt om jou tk102 b aan de praat te krijgen? ik heb er ook een gekocht maar ik krijg hem niet aan de praat ik heb een sim van hi en van lebara bijden prepaid met 10euro
batterij op geladen sim er in de tracker aan gezet 2keer onknop ingedrukt tot hij gaat kniperen van mij mobil een sms met texst 123456 maar ik krijg geen respons ,kun jij mij advies geven als het jou gelukt is ? mvg aad

aad
aad
11 jaren geleden

nee helaas dit werkt ook niet maar wat ik gek vind is dat ik twee simetjes heb met 3 vakjes elk terwijl de 102tk 4 penentjes heb zou daar het probleem in zitten ps,ik heb ook de verkoper gemaild hier over die mailde terug dat ik een 2G sim er in moest stopen dat vind ik toch ook wel raar heb jij wat meer raad voor mij .bv dank gr Aad

aad
aad
11 jaren geleden

Hallo Pierre mag ik vragen welke provider jij heb en heb jij ook prepait met een internet bundel
gr aad.