mrt 182013
 

QTI_in_het_nederlandse_hoger_onderwijs In opdracht van het SURF-programma Toetsing en Toetsgestuurd Leren heb ik een whitepaper geschreven over het gebruik van QTI in het Nederlandse hoger onderwijs. Het whitepaper geeft onder meer antwoord op de volgende vragen:

    • Wat is de praktische betekenis van de QTI-afspraak voor het Nederlandse hoger onderwijs?
    • Welke versie van QTI is relevant om te hanteren?
    • Wat is de praktische betekenis als een leverancier aangeeft dat zijn product ‘QTI-compliant’ is?
    • Welke beperkingen brengt het gebruik van de QTI-afspraak met zich mee?
    • In hoeverre wordt de QTI-afspraak internationaal daadwerkelijk gebruikt binnen het hoger onderwijs en welke versie is het meest gangbaar?
    • Op welke manier kan getest worden of een product daadwerkelijk QTI-compliant is?

Geen onderwerpen waar iedereen dagelijks van wakker zal liggen, maar als dat wél zo is, dan zou ik zeker  het whitepaper (PDF, 919kB) lezen! 🙂

p.s. de IMS QTI specificatie (versie 2.1) is hier te downloaden.

mrt 182013
 

ebqw16sk_1_jpegEigenlijk is het een onderwerp waar ik heel weinig vanaf weet. En om voor de hand liggende redenen. De aanschaf van beamers wordt bij mijn werkgever volledig centraal verzorgd en geregeld. En het is een onderwerp waar je als ICT en Onderwijs consultant weinig eer aan kunt behalen.
Toch ging ik vol belangstelling in op de uitnodiging van EPSON om een aantal van hun opties te komen bekijken. Ik werd ontvangen door Syne Jan de Jongh, Key Account Manager Visual Instruments bij EPSON. EPSON is onderdeel van Seiko (van de horloges) en toen ze bij de tijdwaarneming voor de Olympische Spelen die waarnemingen ook moesten kunnen printen, is de EP-101 ontwikkeld (EP = Electronic Printer). De volgende modellen werden de ‘zonen’ van dat 101-model en de naam EPSON (son of EP) was geboren.

We hebben het echter niet of printers gehad, maar over de beamers (projectoren) van EPSON. De eerste waarmee we ook hands-on gingen was de EPSON EB-485WI, een interactieve projector.
Lees verder….