Is it a bird? Is it a plane? No it is a Galaxy S4 smartphone!

Galaxy_S4 Google Reader (ja, hij is er nog even) liep er vanochtend over van: de aankondiging afgelopen nacht van de nieuwe Samsung Galaxy S4 smartphone. Het paradepaardje van Samsung, beschikbaar in april of mei voor een nog niet bekend gemaakte prijs.

Natuurlijk, ik ken de discussie: het gaat niet om de specs, het gaat om de gebruikservaring. Er zullen mensen roepen dat de iPhone veel gebruikersvriendelijker is, zich beperkt tot de dingen die écht belangrijk zijn etc.
Die mensen moeten maar gewoon even niet verder lezen. Ikzelf heb me bij het bekijken van de introductievideo namelijk vooral ook zitten verwonderen hoeveel features Samsung wel niet in één toestel van 130 gram heeft weten te proppen.Ik weet sinds kort hoe het is om (tijdelijk) een telefoon te gebruiken die 4,7 inch groot is (de HTC Titan), maar de S4 is nóg wat groter: 5 inch.
Nou is dat ook wel weer handig, want waar laat je anders een scherm met een resolutie van 1920×1080 (441 ppi versus de 326 ppi van de iPhone 5)! Full HD op je smartphone? En een 8-core 1.8GHz Exnyos 5 Octa processor? Dan is het waarschijnlijk maar goed dat hij een 2,600 mAh heeft (versus de 1,434 mAh van de iPhone 5) die verwisselbaar is en draadloos opladen wordt ondersteund. Hij wordt standaard geleverd met 16GB intern geheugen (23 of 64GB versies zijn ook beschikbaar), maar gelukkig ook met een microSD slot voor goedkoop extern geheugen en het eenvoudig overzetten van bestanden (zonder jailbreak of moeizaam downloaden via wifi). Er zit een temperatuursensor en vochtigheidssensor in (handig voor die vakantie-blogposts of mensen die willen laten weten hoe koud het wel niet is op weg naar hun werk). Er zit een infraroodsensor in zodat je hem als afstandsbediening voor je TV kunt gebruiken. Er zitten uiteraard twee camera’s op: eentje van 13MP en eentje van 2MP die je ook nog een tegelijkertijd kunt gebruiken. Je kunt dus in dual-video een videocall houden (je bent zelf in beeld en er is te zien wat de andere camera ziet) én je kunt je scherm delen tijdens het gesprek. Je kunt de dual-shot ook gebruiken tijdens het opnemen van video, ideaal voor videobloggers die zelf in beeld willen zijn én willen laten zien wat zij zien (tja). Of je kunt mensen of objecten op een slimme manier uit je foto’s verwijderen (moet ik ook eerst zien voordat ik dat geloof als bruikbaar).
Uiteraard heeft hij 4G en dan nog een paar meer zweverige zaken als “Samsung Smart Pause” waarbij de video automatisch stopt met spelen als je even niet meer naar je scherm kijkt en weer begint te spelen als je kijkt (zou dat wat zijn als verplichte feature bij weblectures zodat je zéker weet dat studenten gekeken hebben als de video speelt? ;-)) of “Air View” en “Air Gesture” waarbij je niet eens het beeldscherm hoeft aan te raken met je vinger, die werkt dan zoals de stylus bij een goede tablet werkt en kan bijvoorbeeld een preview geven van een mail als je met je vinger eroverheen “hovert” of “S Voice Drive” waarbij je stemcommando’s kunt geven tijdens het autorijden.

En dan heb ik het ook nog niet gehad over features waarmee bedrijven een deel van de het toestel kunnen beheren terwijl een ander deel voor je eigen privézaken blijft, ingebouwde QR-code lezer, NFC-lezer, Bluetooth 4.0, verschillende kleuren covers (wel allemaal van plastic) en slimme hoesjes en andere accesoires. Wat kun je nog verzinnen dat er niet in zit?

De belangrijkste openstaande vraag lijkt me nog: Will it Blend?
(nou ja, en natuurlijk: wie kan me aan een evaluatie-exemplaar van dit monster helpen?!)

Wil je de hele introductie zelf bekijken, hieronder staat hij:
http://youtu.be/Yaw6CSaPnfk?hd=1

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Is it a bird? Is it a plane? No it is a Galaxy S4 smartphone!: Google Reader (ja, hij is er nog even) liep er… http://t.co/0I0DnpBfcX

Patrice
8 jaren geleden

In mijn opinie is de Iphone niet gebruikers vriendelijker dan Android. Met Android kan je gewoon veel meer, waardoor je het zo geavanceerd kan maken als je het zelf wil. Het hoeft echter niet. In veel gevallen heb je met Android minder “klikken” nodig dan Iphone. Klein voorbeeldje: Ik heb een app geinstalleerd waarmee ik met 1 swipe 1 van 30 verschillende apps kan openen. Dit kan vanuit lockscreen, maar ook binnen een willekeurig andere app.Nooit meer terug naar homescreen en juiste icoon zoeken.
De S4 is heel geavanceerd. de vraag is of men het allemaal gaan gebruiken. Wederom geldt: het kan, maar hoeft niet.
Het scherm is fantastisch. Ik heb zelf S3, maar neig heel ernstig naar de Note 2. Je doet tegenwoordig zoveel op het scherm, dat een klein scherm beperkend is.Lees ook maar eens dit verhaal: http://isource.com/2013/02/09/an-iphone-5-user-tries-the-samsung-galaxy-note-ii/