The Hobbit: 1 miljard US dollar opbrengst tot nu toe

The_Hobbit Het is zo’n bericht waarbij ik me dan afvraag: hoeveel woorden moet ik hier vuil aan maken. De film “The Hobbit: An Unexpected Journey” staat deze week in twee heel verschillende ranglijsten.

Ten eerste is de film toegetreden tot het selecte gezelschap van films die meer dan 1 miljard US dollar hebben opgebracht. Om precies te zijn, tot nu toe: $1,001,402,746. In Euro’s iets minder, maar toch nog €770.606.192,-. Dat is nog steeds een stuk minder dan Avatar, die tot nu toe 2.78 miljard opgebracht heeft, maar de Hobbit is ook nog niet zo heel lang uit. En in 2012 haalden ook The Avengers ($1,5 miljard), The Dark Knight Rises ($1,1 miljard) en Skyfall ($1,1 miljard) al de grens van het miljard. Kaskrakers dus.

Hij is deze week ook, weer, nieuw binnen in een andere ranglijst. Hij staat namelijk op de tweede plek van de lijst van Torrentfreak met de meest online gedeelde films. Daar had hij al in gestaan, maar hij was nu opnieuw hoge binnenkomer omdat de DVD net uit is.

Een film die zó vaak online gedeeld, ‘illegaal’ gedownload is. Die brengt tot nu toe al meer dan 1 miljard US dollar op. En tóch blijven we roepen dat piraterij de doodsteek voor creativiteit is, dat het voorkomt dat filmmaatschappijen uit de kosten kunnen komen (de film had een geschat budget van $180 miljoen). Toch blijven we het normaal vinden dat er hoge geldboetes worden opgelegd aan mensen die zich met die criminele activiteiten bezig houden.

Ben ik nou echt de enige die dat hypocriet vind?

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

The Hobbit: 1 miljard US dollar opbrengst tot nu toe http://t.co/LgOqZ5CGZd

richard
richard
11 jaren geleden

Nee hoor. Het geldt trouwens ook voor de muziek industrie. Klagen over lage opbrengsten, maar artiesten wel eerst grote hoeveelheden geld geven om muziek te maken en dan maar hopen dat e dat terugverdienen.
Als ik al die sterren in gigantische huizen ziet wonen en in dure auto’s ziet rijden (die ze eventueel binnen een uur of zo weer aan gort rijden) voel ik me niet altijd even schuldig

trackback

[…] De film staat op nummer 2 van de top 10 van meest gedeelde films, en heeft in totaal nu meer dan 1 miljard dollar opgebracht.  […]