Elevator Pitch Live streamen en opnemen van presentaties

Wat doe je als je tijdens een evenement een aantal sprekers langs wilt laten komen die gedurende de dag live (online) een elevator pitch zullen verzorgen over hun sessie? Dan zorg je dat je er zelf ook eentje maakt voor het geval dat een van de sprekers verhinderd is. Zo ook afgelopen donderdag tijdens het Fontys Docentevent. En daarom kondigde ik niet alleen de sprekers aan, maar verzorgde ik zelf ook een korte pitch over de mogelijkheden van het live streamen en opnemen van presentaties.

De pitches werden opgenomen tijdens de pauzes en de lunch. Dat had voor de sprekers als extra uitdaging dat de zaal leeg was, er waren online kijkers voor de livestream, maar die zie je als spreker niet. Voor een aantal van de sprekers was het voor het eerst dat ze dit op deze manier deden. Petje af dus dat ze het gedaan hebben. Ik kan uit ervaring alleen maar zeggen: gewoon vaak doen, dan leer je het publiek ‘in de camera’ te zien.

Bij het maken van dit bericht kwam ik nog een aardige feature van Mediasite tegen. Ik wilde de opname embedden in dit bericht. Dat kan, maar de standaard layout met video naast de dia’s is dan niet zo logisch. Dat is geen probleem, je kunt in Mediasite een snelkoppeling naar een opname aanmaken en dan daarbij een andere player kiezen. Zo heb ik dus een snelkoppeling aangemaakt met een player die een picture-in-picture weergave toont. Veel geschikter voor een embed. Wil je hem fullscreen zien, dan kun je hem hier in de andere layout bekijken. Handig.

(oeps, stonden de rechten weer té dicht voor een publieke post)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Elevator Pitch Live streamen en opnemen van presentaties http://t.co/mr4hmVl9

trackback

[…] Elevator pitch die ik heb opgenomen tijdens het Fontys Docentevent 2013  […]