Docentevent: Livestream en opnames

Docentevent_live Vandaag vindt in het Evoluon in Eindhoven het Fontys Docentevent 2013 plaats. Docenten en medewerkers van wisselen daar ervaring en kennis met elkaar uit op het gebied van onderzoeksvaardigheden, toetsbekwaamheid, didactische vaardigheden, mediawijsheid. Maar zoals zo vaak het geval is, kan niet iedereen er zijn, en je kunt tijdens zo’n dag ook niet overal bij zijn.

Het liefst hadden we daarom alle sessies en alle activiteiten vandaag opgenomen en/of live via internet uitgezonden. Dat kan (nog) niet en het is ook een beetje de vraag of alle activiteiten daarvoor geschikt zijn. Immers, de sessies zijn gericht op interactiviteit, discussie, uitwisselen van kennis (niet alleen overdragen) en dat komt niet altijd even goed over op een livestream of opname. Maar toch willen we de Fontys medewerkers en studenten die dat willen vandaag ook op afstand een uitgebreid programma bieden.

We zijn de hele dag aanwezig in de Philips Hall en zullen van daaruit live uitzenden. De streams zijn alleen toegankelijk voor Fontys medewerkers en studenten, dat was nou eenmaal een stuk eenvoudiger voor wat betreft regelen van toestemming van sprekers etc.
Het programma van de livestreams is hier te vinden.
We hebben de livestream in stukjes opgeknipt, om een deel van de stream te zien moet je op de link achter het betreffende programmaonderdeel klikken. Dat heeft als voordeel dat we al tijdens de dag de opnames van eerdere delen beschikbaar kunnen maken. Want uiteraard kun je alle onderdelen ook achteraf nog terugkijken.

Zoals je ook kunt zien, hebben we in de pauzes ‘elevator pitches’ gepland. We hebben een aantal sessieleiders bereid gevonden om, speciaal voor de livestream, in de Philips Hall iets te komen vertellen over de sessie die ze vandaag verzorgen.
We hopen dat we hiermee de mensen die er vandaag niet bij kunnen zijn ook een beetje het docentevent mee kunnen laten beleven, laat ons weten wat je er van vond als je gekeken hebt!

p.s. Je kunt de livestream (en straks de opnames) ook op je iPad bekijken, kun je eenvoudig dus een extra scherm naar je laptop/beeldscherm open zetten om het docentevent te volgen vandaag!