Het is weer tijd voor CES

CES2013 Het is weer zover. Deze week vindt CES 2013 plaats in Las Vegas. Het is het tegenovergestelde van komkommertijd. Het is de week dat mijn Google Reader account over loopt van de dubbele en driedubbele berichten van allerlei gadgets die aangekondigd worden in Las Vegas. Elk zichzelf respecterend weblog zal namelijk al die aankondigingen zo volledig mogelijk willen rapporteren (lees: overtypen wat de leverancier in het persbericht of in de persbijeenkomst verteld heeft).

GottaBeMobile had een mooi bericht over hoe je naar de CES moest kijken, en ik herken dat heel erg (de toevoegingen tussen haakjes zijn van mij):

 • Als een apparaat niet door bloggers of reporters kan worden aangeraakt, dan zie je het niet voor de herfst van 2013, als je het ooit al ziet verschijnen. Zit het achter glas, dan is het een prototype. (niet interessant).
 • Als er geen releasedatum gegeven wordt of alleen “later in 2013”, dan weet je dat er nog de nodige problemen verholpen moeten worden (niet interessant).
 • Als er nog geen prijs bekend is,dan weet je dat de onderdelen en toeleveranciers nog niet vast liggen (niet interessant).
 • Het jaar van de tablet is voorbij. Hybrids en dergelijke kunnen nog voor interessant nieuws zorgen maar voor het overige zal het gevecht op prijsniveau plaats vinden en daarover zul je tijdens CES niet veel horen.

Tablet specifiek:

 • Als een apparaat specifiek gebruik maakt van de sterke eigenschappen van de iPad, en dus zelf niets toevoegt, dan is het niet interessant.
 • Kijk goed naar welke versie van Android het apparaat gebruikt. Is het geen Jelly Bean dan: niet interessant. Upgradepaden zijn niet interessant.
 • Als er geen prijs bekend is: niet interessant.

Andere zaken:

 • Dun is in. Prima, geen verkoopargument.
 • Iedereen wil je afstandbediening te pakken krijgen en iedereen heeft het over de Apple TV, ook al heeft Apple nog niets aangekondigd. Hou er hoe dan ook rekening mee dat veel afhankelijk is van ondersteuning door de grote mediabedrijven.
 • Smartphones: er zullen er veel zijn, maar het meeste echte nieuws zal niet tijdens CES verschijnen.
 • Microsoft is niet groots aanwezig tijdens CES 2013. Veelzeggend?

Net als andere jaren zal ik best wel een paar CES gerelateerde berichten plaatsen deze week. Maar alleen als ik er zelf écht enthousiast over wordt en/of ik het gevoel heb dat het ook producten zijn die ook op de markt gaan komen en ik er een mening over kwijt wil die iets kan toevoegen aan de gewone lijst specificaties die je overal tegen komt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Het is weer tijd voor CES http://t.co/cLoNjsld

trackback
9 jaren geleden

Het is weer tijd voor #CES http://t.co/BKCSEezG #media #hardware