De liefde voor Statistiek


De kans is groot dat je professor Hans Rosling al kent van zijn TED-video’s. Maar deze video van bijna een uur kende ik in ieder geval nog niet. Hij gaat over de geschiedenis van Statistiek. Wist jij dat de Zweden er mee begonnen zijn? Of dat Florence Nightingale de grondlegster is van het vastleggen van statistieken in grafieken? Dat Hans Rosling daar enthousiast over is, is natuurlijk wel te begrijpen gezien zijn voorliefde voor het gebruik van dynamische grafieken (de ‘bewegende bollen’) bij zijn presentaties over de wereldbevolking.
Mooi is ook het voorbeeld van Google waar statistische relaties tussen woorden gebruikt worden bij het automatisch vertalen van teksten.

Wat mij betreft is de volledige documentaire (ja, ik weet het, bijna 1 heel uur), verplichte stof bij de introductie van het vak statistiek voor leerlingen. Zo jong mogelijk mee beginnen lijkt me, Florence was 9 jaar oud toen ze haar eerste (gedocumenteerde) statistische tabellen maakte.

(Met dank aan Hans Vink voor de tip)

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

Voor de onderszoeksfreaks #ditisonderzoek @Media_Facts: De liefde voor #Statistiek http://t.co/FyC0JwLe

trackback
9 jaren geleden

De liefde voor Statistiek http://t.co/3gMcnOvF via @ICTOblog

trackback

[…] Interessante video voor iedereen die zich afvraagt waarom we niet zonder statistiek kunnen.  […]