WordPress 3.5 upgrade – niet helemaal probleemloos

oEmbedStuk Ik schreef afgelopen week dat WordPress 3.5 beschikbaar gekomen was, maar dat ik gezien de vele aanpassingen die er blijkbaar weer waren, toch even wilde wachten met upgraden.

Dat bleek achteraf niet helemaal onverstandig. Ik had vanochtend uitgekozen om dat wel te doen. Ik ging er vanuit dat het om half 6 ’s ochtends nog redelijk rustig zou zijn. Natuurlijk was het nóg verstandiger geweest als ik eerst gezorgd had voor een kopie van de site waar ik de upgrade op kun testen zonder dat een eventuele vroege bezoeker er last van zou hebben (ik had al een complete backup), maar dat was me net weer iets té veel werk.

Ik had een aantal plugins die hadden aangegeven dat er een nieuwe versie beschikbaar was. Die heb ik eerst bijgewerkt zodat ik daar in ieder geval de meest recente versies van had. Ook de thema’s die bij WordPress geleverd worden waren bijgewerkt én het Suffusion thema dat ik hier gebruik was bijgewerkt (er stond bij ook voor WordPress 3.5). Dus op zich was alles klaar voor de start.

De upgrade naar WordPress 3.5 leek ook probleemloos te zijn gegaan, met één uitzondering (die me daarna ruim een uur heeft gekost): de YouTube filmpjes in posts werden niet meer op de juiste breedte weergegeven (zie afbeelding hierboven).
Het is een van de dingen die gewijzigd is in versie 3.5. Je kunt nu niet langer in de admin-interface instellen hoe breed oEmbed-media moet zijn. Dat is media die door WordPress automatisch ingevoegd wordt. In het geval van de YouTube-filmpjes namelijk heb ik alleen de URL voor het filmpje hoeven in te voegen, WordPress zorgde zelf voor de embed-code. Dat werkt zo ook voor bijvoorbeeld Tweets.

Vanaf WordPress versie 3.5 zou dat vanuit het thema geregeld moeten worden. In mijn geval vanuit Suffusion dus. En dat bleek niet goed te werken. Als ik omschakelde naar een van de standaard thema’s dan werkte het wel. Ik heb alle plugins uitgezet, dat hielp niet. Er ging iets niet goed.

Uiteindelijk heb ik deze code:

add_filter( 'embed_defaults', 'wp3p5_new_embed_size' );

function wp3p5_76102_new_embed_size()
{
    return array( 'width' => 500, 'height' => 600 );
}

Moeten toevoegen aan de functions.php die in mijn sub-theme map al staat (met dank aan dit bericht). Toen werden de oEmbeds (lees: de YouTube video’s) weer goed weergegeven.

Je zou kunnen zeggen dat het een hack is, en eigenlijk zou ik dit ook braaf moeten aanmelden op het forum van Suffusion, maar ik heb daar niet zo’n goede ervaringen mee. De vorige keer dat ik er een melding maakte was de eerste reactie die ik kreeg “zal dan wel aan een plugin liggen, want hier werkt het goed”. Dus daarom maar deze hack en uiteraard documenteer ik hem even, wand dit ben ik morgen weer vergeten. En wie weet heeft er zo nog iemand anders wat aan.

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
User
User
9 jaren geleden

Wat een gedoe. Ik heb de meest recente post met een YouTube video gecheckt. Geen probleem daarbij. Ik gebruik ook het Suffusion thema.

trackback

WordPress 3.5 upgrade – niet helemaal probleemloos (in mijn geval dan) http://t.co/mhxsLj21 #wordpress

trackback

WordPress 3.5 upgrade – niet helemaal probleemloos: Ik schreef afgelopen week dat WordPress 3.5 beschikbaar gek… http://t.co/YC1PbZSz

trackback
9 jaren geleden

WordPress 3.5 upgrade – niet helemaal probleemloos – http://t.co/Mxn2o1tD

trackback

[…] WordPress 3.5 upgrade – niet helemaal probleemloos […]

Nina
9 jaren geleden

Hallo,

ik heb onlangs ook mijn website geupgrade naar wordpress 3.5 maar ik heb problemen met het invoegen van media. Ik druk op de button maar er gebeurt helemaal niets! Ik heb al alle plugins uitgezet om te kijken of deze de nieuwe versie blokkeren maar het werkt nog steeds niet. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Alvast bedankt!!!