nov 292012
 

Het is eigenlijk een titel waar ik een hekel aan heb: “Surface met Windows 8 Pro komt in januari 2013”. Want waarschijnlijk klopt dat in ieder geval voor Nederland ook weer niet. Immers, ook de Surface RT is nog steeds niet in Nederland te koop. Ik wordt dan ook wel een beetje gefrustreerd van alle berichten over de tegenvallende verkopen van de Surface en andere Windows 8 tablets. Zorg er dan ook eens voor dat ze te koop zijn voor mensen!

Maar goed, de Surface met Windows 8 Pro, de volledige versie van de Surface dus, komt in de VS in januari 2013 voor het bedrag van $899,- voor de 64GB versie en voor $999 voor de 128GB versie. Daar komt dan nog een Type cover voor $129.99 bij, dus dan toch $1128,99 voor de versie met de meeste opslag. Dat is niet goedkoop.
Dan krijg je wel een tablet met een 1920×1080 full HD scherm, met een optie om een extern scherm met een maximale resolutie van 2560X1440 op kunt aansluiten (via een MiniDisplay port). Je hebt de beschikking over een fullsize USB 3.0 poort, Bluetooth 4.0, twee 720p HD LifeCams, 1 microSDXC slot, 802.11a/b/g/n wifi en een pen. Ik kon niet zo snel vinden hoe lang de 48W accu het uit moet gaan houden, ik mag hopen ook een uur of 7-8 bij normaal gebruik.
Ik heb de Windows RT gezien en vast mogen houden, dat was een mooi slank apparaat, zelfs met toetsenbord. Ik hoop echt dat Microsoft dit apparaat in voldoende mate wereldwijd beschikbaar gaat stellen.

nov 292012
 

Het kan me even helemaal niet schelen dat je deze reclame overal op internet nog 1000x tegen gaat komen. Ik vind hem schitterend. Overigens: Internet Explorer 10 in de Modern UI is best wel wennen hoor. En dat zeg ik nadat ik hem een tijdje gebruikt heb. En dan niet voor karaoke!

Geniale URL ook: http://browseryoulovedtohate.com
Lees verder….

nov 292012
 

YouTube ondertitels Ik had de aankondiging gisteren al voorbij zien komen, maar kon toen bij mijn eigen YouTube filmpjes nog geen verandering ontdekken. Vanochtend wel: YouTube heeft nu ook het Nederlands toegevoegd aan het lijstje talen waarbij automatisch ondertitels toegevoegd kunnen worden aan video’s die je upload.
Nou wist ik al van de Engelstalige ondertitels dat ze zeker niet perfect zijn. YouTube zegt ook zelf:

Automatic captions can be a starting point

Ze zijn zeker geen kant en klaar resultaat.

Ik heb het even getest op dit filmpje over de Windows Store. Je kunt de automatisch gemaakte ondertiteling nog steeds bekijken en vergelijken met het eindresultaat.
Lees verder….