Windows 8 – Twitterclients

 Gepubliceerd door om 07:16  Tip, Tools, Windows
nov 112012
 

Tweeterlight Een van de ‘klachten’ over Windows 8 was/is dat er nog geen officiële applicaties bestaan voor een aantal van de grote diensten waar iedereen gebruik van maakt. Twitter werd in dat kader ook genoemd. Van de ene kant is dat terecht, Twitter heeft zelf nog geen Windows 8 app voor de Modern UI beschikbaar gemaakt, maar van de andere kant is dat ook weer niet helemaal terecht aangezien Twitter op een aantal plekken (net als Facebook) stevig geïntegreerd is in het OS. Toch is een losse Twitter client niet overbodig.
Er zijn er een aantal beschikbaar in de Windows Store, gelukkig was er daar ook één van die de moeite van het blijven gebruiken ook waard was.

Vreemd was eigenlijk dat dat niet een van de twee apps was waar ik vooraf het meeste over gelezen had.
Tweetro
Tweetro wil niet verbinden
Tweetro was een app die ik op veel plekken tegen kwam als een van de twee betere Twitter clients. Ik had hem op mijn Windows 8 desktop ook aan het draaien gekregen, maar op de Windows 8 Pro tablet die ik nu gebruik krijgt de app geen verbinding met Twitter. Tja, dan houdt het natuurlijk al snel op.

MetroTwit
MetroTwit wil niet updaten
Ook MetroTwit kwam ik regelmatig tegen als aanbevolen optie. De applicatie werkte op zich wel, maar steeds slechts voor een tijdje. En dan hield hij simpelweg op met het ophalen van updates. Geen idee waarom, het was niet zo dat Twitter niet meer werkte, ik weet niet of Twitter beperkingen stelt aan hoe vaak een applicatie updates ophaalt en dat MetroTwit daar dan overheen ging. Ik weet dat de derde optie wél goed werkt en daarom is voor mij MetroTwit ook exit.

TweeterLight
Tweeterlight Tweeterlight
TweeterLight is niet gratis, maar heeft een gratis probeerversie, dus je kunt het uitproberen voordat je betaald. Ik moet nog ontdekken wat er niet kan in de gratis versie, tot nu toe ben ik niet tegen beperkingen aangelopen. Maar mocht het een tijdsgebaseerde probeerversie zijn, dan weet ik nu al dat ik die $2,99 wel voor over ga hebben.
De applicatie draait op de achtergrond, stuurt netjes popups bij mentions door anderen, hij nestelt zich in de ‘delen’ charm zodat ik het bijvoorbeeld ook vanuit de browser kan gebruiken om verwijzingen naar websites te tweeten of om foto’s/schermafbeeldingen te versturen. De interface vergt even wat gewenning om te ontdekken waar alle opties zitten, maar als je dat eenmaal door hebt, dan kun je er alles in doen wat je wilt. Je kunt zoekopdrachten aanmaken en opslaan en die zijn dan ook zichtbaar te maken als je de applicatie aan de zijkant van het scherm vast zet. Kortom, de functionaliteit is er allemaal.

Ik kwam onderstaande korte videoreview tegen. Het is niet de beste review die ik ooit gezien heb, maar het geeft je een idee van de applicatie (en het scheelt mij weer het maken van een filmpje op de vroege ochtend ;-))

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Windows 8 – Twitterclients http://t.co/LNWuc0Hp

trackback

@rsmabers http://t.co/VdopkWgC @TweeterlightApp is the best 😉

trackback

Windows 8 – Twitterclients: Een van de ‘klachten’ over Windows 8 was/is dat er nog geen officiële applicaties b… http://t.co/84KrFQHH