Windows 8 – Twitterclients

 Gepubliceerd door om 07:16  Tip, Tools, Windows
nov 112012
 

Tweeterlight Een van de ‘klachten’ over Windows 8 was/is dat er nog geen officiële applicaties bestaan voor een aantal van de grote diensten waar iedereen gebruik van maakt. Twitter werd in dat kader ook genoemd. Van de ene kant is dat terecht, Twitter heeft zelf nog geen Windows 8 app voor de Modern UI beschikbaar gemaakt, maar van de andere kant is dat ook weer niet helemaal terecht aangezien Twitter op een aantal plekken (net als Facebook) stevig geïntegreerd is in het OS. Toch is een losse Twitter client niet overbodig.
Er zijn er een aantal beschikbaar in de Windows Store, gelukkig was er daar ook één van die de moeite van het blijven gebruiken ook waard was.
Lees verder….

Deel dit bericht:

Windows 8 – App updates

 Gepubliceerd door om 06:58  Windows
nov 112012
 

Windows 8 App updates Hét voordeel van een ‘store’ voor applicaties, of het nu op iOS, Android, of Windows 8 is, is dat wordt bijgehouden welke applicaties je geïnstalleerd hebt én dat je eenvoudig, op één plek, op de hoogte gebracht wordt van updates van die applicaties. Bij Windows 8 is dat net zo. Ik moet zeggen dat ik de manier van aangeven van updates een stuk vriendelijker vind dan bij iOS. Je ziet op de afbeelding hiernaast dat er van 15 applicaties een update is. Bij iOS is dat dan een heel irritant en duidelijk zichtbaar getal in een rondje dat er duidelijk uitspringt. Bij Windows 8 is het een bescheiden getal netjes weggewerkt in de tile.

Maar natuurlijk blijft er ook bij de Windows store wel wat te wensen over. Neem bijvoorbeeld de informatie over de veranderingen bij een update.
Standaard zijn alle applicaties waar een update voor is geselecteerd. Dat lijkt handig want je kunt dan in één keer aangeven dat ze allemaal moeten worden bijgewerkt. Maar als je per applicatie wilt zien wat er gewijzigd is, moet je ze eerst de-selecteren en één applicatie selecteren. Dat de-selecteren gaat overigens met het knopje ‘wissen’ (nee, je verwijderd er niet de updates mee, alleen de selectie).
Lees verder….

Deel dit bericht: