Wordt het een iPad Mini, een 10-inch Nexus Tablet of een Microsoft Surface onder de kerstboom?

IBM PC 1981De spanning stijgt weer. De komende 7 dagen zijn weer van groot belang voor zowel Apple, Google als Microsoft. Apple komt morgen (waarschijnlijk) uit met een kleinere iPad, een update voor de nieuwe iPad (dat wordt dus de “nieuwe nieuwe iPad”) en wellicht nog wel een nieuwe iMac of weer nieuwere Macbooks. Google komt (blijkbaar) met een nieuwe versie van Android, een 10-inch Nexus Tablet en een nieuwe Nexus smartphone (hoeveel waren er daar inmiddels al van?).
En Microsoft komt met de Surface voor Windows RT.

Het is dus duidelijk geen komkommertijd meer voor de gadgetblogs. Maar is al die hype nu wel zo terecht? Dat ligt een beetje aan hoe je er tegenaan kijkt. Het voordeel voor een groot gadgetblog is dat ze nu veel berichten kwijt kunnen met bijna identieke informatie die vaak strategisch gelekt wordt door de bedrijven zelf en achteraf kunnen ze aangeven wat ze vonden dat er eigenlijk in had moeten komen en speculeren over de opvolger.

Voor gewone mensen lijkt het me allemaal een stuk minder spannend. Neem de iPad Mini van Apple. Als je al een iPad 2 of nieuwe iPad hebt, dan lijkt me dat je geen kleinere iPad nodig hebt. Voor het prijsverschil of omdat hij zo gemakkelijk mee te nemen is? Tja, als je écht een argument nodig hebt om je partner te overtuigen, dan mag dat.
En een 10-inch Nexus Tablet van Google? Klinkt leuk, maar totdat ik weet dat de Apps die ik wil gebruiken ook voor tablets beschikbaar zijn laat ik Android op een tablet even links liggen. En Android 4.2 vind ik interessant als ik ook weet dat ik straks 4.3, 4.4 en 6.0 ook nog op mijn apparaat kan draaien.
Microsoft dan. Tja, ik hoop heel hard dat ze het voor elkaar krijgen om een tablet te produceren die software kan draaien die ik ook op mijn desktop draai. Belangrijkste probleem voor Microsoft lijkt me het verschil tussen Windows RT en Windows 8. Want dat is aan geen consument uit te leggen. En ik vrees dat er de nodige mensen zullen zijn die nu een Windows RT apparaat in pre-order hebben, om er straks achter te komen dat hun programma’s die ze thuis draaien er helemaal niet op werken.
Terwijl de belangrijkste programma’s natuurlijk wel aanwezig zijn, zoals een browser, mail, én Microsoft Office (al mag je die weer niet op je werk gebruiken). Vervelend is dat de berichten gewoon ook niet helder zijn. Neem Skype, een product van Microsoft zelf, de meeste blogs hebben het over “Skype for Windows 8”, terwijl het ook op Windows RT blijkt te werken.

We zullen het dus zien. Ik zal zeker niet elk gerucht of elk detail hier gaan posten. Maar uiteraard zal ik de ontwikkelingen van de drie giganten wel proberen te volgen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Wordt het een iPad Mini, een 10-inch Nexus Tablet of een Microsoft Surface onder de kerstboom? http://t.co/UTRgQtzY

trackback
8 jaren geleden

Wordt het een iPad Mini, een 10-inch Nexus Tablet of een #Microsoft Surface onder de… http://t.co/9EOtR6fU #media

trackback
8 jaren geleden

Wordt het een iPad Mini, een 10-inch Nexus Tablet of een Microsoft Surface onder de kerstboom?: Het is weer een … http://t.co/Qb95Ggbz