Met zijn allen rond de TV voor een YouTube Live Stream

Eigenlijk vind ik het een beetje flauwekul: een man die van ruim 38km hoog uit een capsule aan een balon springt. Op het moment dat ik dit type moet hij nog springen, hij stijgt nog heel langzaam. Maar toch, het lijkt een beetje vergelijkbaar met de maanlanding hier, maar dan anders.

We zitten namelijk met het hele gezin, inclusief popcorn naar de TV te kijken. Daar zien we live een videobeeld van een man die op 38km hoogte in een capsule zit én beeld vanuit mission control, aan de andere kant van de aarde. Dat beeld zien we in full-colour, in goede kwaliteit. Dat beeld wordt live gestreamed door YouTube, via internet en de Wifi ontvangen op mijn iPhone 4S en dan met dank aan Airplay doorgestuurd naar de Apple TV die aangesloten is op onze TV.
De stream is al ruim een uur actief (eerst keek ik op mijn iPad) en van uitstekende kwaliteit. Op de YouTub pagina zie ik dat inmiddels bijna 6,5 miljoen anderen ook via YouTube aan het kijken zijn.

Toen ik aan mijn kinderen vertelde hoe zij die beelden op de TV kregen namen ze dat redelijk ter kennisgeving aan. Zij realiseren zich al lang niet meer hoe ongelofelijk dit eigenlijk is.
Ik hoop voor Felix dat alles goed verloopt en dat hij heelhuids weer op aarde terug komt. Maar vanuit media-technisch oogpunt gezien is dit al weer een unicum.

[update 20:20] Hij is weer veilig beneden. Het maximum aantal kijkers dat ik op YouTube gezien heb was 8,048,037 kijkers. De stream is de hele tijd perfect in de lucht gebleven. TV kijken doen we in 2012 niet meer op het moment dat je lokale TV-station dat aanbiedt, maar als ergens ter wereld of daarboven iemand iets doet dat de moeite van het live uitzenden is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Met zijn allen rond de TV voor een YouTube Live Stream http://t.co/GokIN3Wb

Bram
9 jaren geleden

Inderdaad, ik had krak hetzelfde dubbel gevoel. Superspannende “tv” en waanzin dat je dat gewoon live streamend binnenhaalt. Hier thuis wisselden we naadloos van laptop, tot iPad to tv.