okt 112012
 

Nee, ik doe het niet. Ik ga niet zeggen “goh, wat leuk, filmpjes met kinderen er in. Wat doen ze het goed!” en ik ga ook niet zeggen “ja, ik snap het wel, de test is vooral bedoelt om mensen aan het praten te krijgen over mediawijsheid, dan is het niet zo erg dat het eigenlijk een onzintest is”.
Ik doe de moeite om een test in te vullen, dan moet het ook een serieuze test zijn. En dat is de test van mediawijsheid.nl gewoon niet.

Ja, de kinderen doen het echt heel goed in de filmpjes, maar je hoeft de filmpjes helemaal niet te bekijken om de vragen te maken. En de adviezen zijn zo ingeblikt als maar kan.
Lees verder….

okt 112012
 


Een interessante overname in eBook land: Kobo neemt Aquafadas over.
Kobo is in Nederland wellicht nog niet zo heel erg bekend (als je op de hoogte wilt blijven van hun aanbod moet je zeker ook Raymond Snijders volgen ;-)) , zij leveren eBooks, eBook readers en Apps voor op tablets om eBooks te lezen. En Aquafadas levert tools die onder meer gericht op het produceren van multimediale content (animaties, video’s etc.) én ze leveren een plugin voor Indesign waarmee je o.a. heel geavanceerde ePUB 3 boeken kunt maken (voor bijvoorbeeld iBooks).

Die plugin is niet gratis, je betaald gemiddeld iets meer dan €100,- per nieuw project (nieuwe publicatie) die je wilt produceren.
De vraag is nu wat Kobo van plan is met de plugin. Want zelf bieden ze nu aan auteurs geen ondersteuning voor het produceren van zulke multimediale ePUB 3 boeken. Het zou natuurlijk mogelijk zijn dat ze publicaties die via de Kobo winkel beschikbaar verkocht worden en via die plugin gemaakt worden, goedkoper (gratis?) maken. Zoiets dus als wat Apple met iAuthor doet (waarbij je boeken ook alleen mag verkopen via de Apple boekhandel, al mag je ze gratis ook op andere manieren verspreiden).
Dat is natuurlijk niet ideaal voor iedereen, maar als (zoals in het onderwijs vaak het geval is) geld verdienen met een publicatie toch niet op de eerste plaats staat, dan kan het wel toegang bieden tot een set krachtige tools voor het maken van multimediale eBooks. Ik ga het in de gaten houden.