Kobo neemt Aquafadas over – worden ePUB 3 publicaties goedkoper om te produceren?


Een interessante overname in eBook land: Kobo neemt Aquafadas over.
Kobo is in Nederland wellicht nog niet zo heel erg bekend (als je op de hoogte wilt blijven van hun aanbod moet je zeker ook Raymond Snijders volgen ;-)) , zij leveren eBooks, eBook readers en Apps voor op tablets om eBooks te lezen. En Aquafadas levert tools die onder meer gericht op het produceren van multimediale content (animaties, video’s etc.) én ze leveren een plugin voor Indesign waarmee je o.a. heel geavanceerde ePUB 3 boeken kunt maken (voor bijvoorbeeld iBooks).

Die plugin is niet gratis, je betaald gemiddeld iets meer dan €100,- per nieuw project (nieuwe publicatie) die je wilt produceren.
De vraag is nu wat Kobo van plan is met de plugin. Want zelf bieden ze nu aan auteurs geen ondersteuning voor het produceren van zulke multimediale ePUB 3 boeken. Het zou natuurlijk mogelijk zijn dat ze publicaties die via de Kobo winkel beschikbaar verkocht worden en via die plugin gemaakt worden, goedkoper (gratis?) maken. Zoiets dus als wat Apple met iAuthor doet (waarbij je boeken ook alleen mag verkopen via de Apple boekhandel, al mag je ze gratis ook op andere manieren verspreiden).
Dat is natuurlijk niet ideaal voor iedereen, maar als (zoals in het onderwijs vaak het geval is) geld verdienen met een publicatie toch niet op de eerste plaats staat, dan kan het wel toegang bieden tot een set krachtige tools voor het maken van multimediale eBooks. Ik ga het in de gaten houden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Kobo neemt Aquafadas over – worden ePUB 3 publicaties goedkoper om te produceren? http://t.co/MrKd557l

trackback
9 jaren geleden

Kobo neemt Aquafadas over, .. #ePUB3 publicaties goedkoper te produceren? http://t.co/hbJOROLk > #ebooks nog geen transparant verhaal #hnl