De miljoenennota op je iPad

Miljoenennota iPad Op de basisschool van mijn zoontje hadden ze ook aandacht besteed aan de Miljoenennota 2013 en aan Prinsjesdag 2012. Hij had het maar saai gevonden.

Of de iPad app die je gratis kunt downloaden, daar heel veel verandering in gebracht zou hebben, dat weet ik nog niet (ze hadden wellicht een spel-element kunnen inbouwen bij het onderdeel “wie is wie?” in de vorm van “raad de naam/het departement bij de foto of zo). Maar de filmpjes en video’s die er op staan hadden het verhaal vast een stuk kunnen verlevendigen. Mooi vind ik dat de video-opname van het aanbieden van de Prinsjesdagstukken 2013 in de Tweede Kamer zoals die gisteren plaats vonden (en op TV te zien waren), vandaag ook al gewoon in de App te vinden en te bekijken zijn. Ze staan niet lokaal in de App, dus je zult Wifi-verbinding moeten hebben als je ze in een klaslokaal wilt kunnen afspelen.
De documenten die er op staan (de complete Miljoenennota 2013 en alle bijbehorende Prinsjesdagstukken) zijn (neem ik aan) compleet en daarom waarschijnlijk alleen interessant voor mensen die er beroepsmatig iets mee willen (politici en zo ;-)). Ik begrijp dat het idee is dat dit het ministerie tienduizenden kilo’s papier en drukkosten scheelt en dat is natuurlijk helemaal een goede zaak.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

De miljoenennota op je iPad. Compleet met filmmateriaal van aanbieding nota 2013. Netjes. http://t.co/qV7XUdQD #ipad #prinsjesdag

trackback
11 jaren geleden

De miljoenennota op je iPad http://t.co/95eZSWYE #nieuws #internet #itouch #ios

trackback

De miljoenennota op je iPad http://t.co/8LfB02cS