Arduino + Raspberry Pi – Vochtigheid en temperatuur meten

Arduino + Raspberry Pi Na mijn eerste kennismaking met de Arduino gisteren ben ik vandaag aan mijn tweede sketch begonnen. Ook nog een eenvoudige opzet: een temperatuur en vochtigheidsmeter. Het is een kwestie van één weerstand en een paar kabels. Maar deze keer wilde ik niet alleen de Arduino gebruiken. Ik wilde de temperatuur en vochtigheid ook kunnen bekijken op een webpagina. En dat kon ik niet op de Arduino zonder Ethernet-shield.

Gelukkig kon ik daar de Raspberry Pi voor inschakelen. De Arduino hangt dan aan een van de USB-poorten van de Raspberry Pi en stuurt de data die hij uitleest van de thermometer door naar de Raspberry Pi. Die zet die data dan om in een mooie webpagina. In mijn geval eentje die er zo uitziet:
Arduino + Raspberry Pi
De uitleg staat weer in het Engels bij elkaar op deze pagina.
Het lijken heel wat stappen en dat zijn het best ook wel. Maar ik ben heel tevreden met het resultaat.