aug 222012
 


Nog precies 30 dagen en dan is het zo ver. Dan wordt de Zuiderzee Klassieker verreden. Een tocht met als doel geld in te zamelen voor de Maag Lever Darm Stichting. Ik ga hem fietsen (de 220km) en zet me tot die tijd in om zo veel mogelijk mensen zover te krijgen om mij te sponsoren. Dat lukt heel aardig tot nu toe, er zijn al 33 sponsoren voor mijn rit. Top! Nogmaals dank aan al die sponsoren.

Maar heb jij dat nog niet gedaan, was je het van plan maar kwam het er even niet van (omdat de site in het begin wat problemen had), dan is het zeker nog niet te laat! 🙂
De stappen voor het sponsoren zijn:
1. Ga naar deze pagina
2. Bij de zoekresultaten staan mijn gegevens al ingevuld.
3. Klik op Toevoegen om mij toe te voegen aan je sponsorlijst
4. Klik op Volgende
5. Vul een bedrag in achter mijn naam
6. Klik weer op Volgende
7. Vul hier je gegevens in en klik op Volgende
8. Kies naar wens voor iDeal of eenmalige machtiging

Enne, aanmoedigen langs de kant mag natuurlijk ook. Zie deze pagina voor de routes. Ik zal er voor zorgen dat ik tijdens de dag online (via GPS) te volgen ben zodat je weet of ik al langs ben.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog 30 dagen tot de Zuiderzee Klassieker!  Tags: ,
aug 222012
 

Het was weer zo’n dag vandaag. Zo eentje die iedereen, en zeker elke promovendus wel zal herkennen: je begint vol goede moed aan een dag hard doorschrijven aan een artikel. Maar dan…

Dan moet je nog even wat data opzoeken in je database met data waar je de analyses voor het artikel op gebaseerd hebt. En dus start je Microsoft SQL Server Management Studio op om toegang te krijgen tot MS SQL Server Express 2008. En dan lukt het inloggen niet. Vreemd, gebruikersnaam en wachtwoord kloppen gewoon. Even kijken bij de Services. Hé SQL Server draait niet. Dan maar even opstarten. Hmm..dat lukt niet. Krijg bericht dat er een melding in de logs moet staan. Oh, iest over een log scan in de database ‘master’ die niet valid is omdat mogelijk data in de log file corrupt is. OK. En nu?
Even Googlen en dan blijkt dat ik niet de enige ben. Hmmm, backup van de master terug zetten. Nee, die heb ik niet, wel een backup van mijn eigen database (tja, ik ben promovendus, geen databasebeheerder). OK, rebuilden dan? Wordt links en rechts afgeraden, maar de server was niet gecrashed, dus ik neem aan dat er op dat er geen transacties of andere schrijfacties open staan die voor problemen kunnen zorgen.
Hmmm, uitleg over het rebuilden. Dit moet gaan lukken. Verdorie, vage foutmelding. Nog maar een keer proberen, weer niet.
Verder zoeken dan maar.
Lees verder….