Samba inrichten op je Raspberry Pi

Samba op de Raspberry Pi Een van de handige manieren om bestanden op je Raspberry Pi te krijgen of er juist weer vanaf te krijgen is door het installeren van Samba. Hiermee kun je de Raspberry Pi namelijk gewoon vanuit je Windows machine of Macbook ‘zien’ in het netwerk en je kunt de mappen op de Raspberry Pi benaderen, bestanden uploaden / bekijken etc.

Nou heb ik veel beschrijvingen gevonden online van hoe je dat moet doen, maar ik denk dat het niet eenvoudiger kan worden dan met dit script van ‘cymplecy’. Zeker als je gebruik maakt van de tip in de reacties eronder en kiest voor:

wget https://dl.dropbox.com/s/wjlshn22z80rzpv/simplesamba.sh
sudo bash simplesamba.sh

Er wordt aangeraden om als wachtwoord (op het moment dat je er naar gevraagd wordt) te kiezen voor ‘raspberry’. Waarschijnlijk wil je daarna nog wel wat wijzigingen doorvoeren in /etc/samba/smb.conf , maar je hebt in ieder geval dan een werkend voorbeeld waar je vanuit kunt gaan. Maak even een copy van de smb.conf voordat je aan het wijzigen slaat, dan heb je altijd een origineel om naar terug te keren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Samba inrichten op je Raspberry Pi – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/Az3kGg0I