jun 152012
 

Dit weblog bestaat al een tijdje (de eerste officiële posts zijn van 16 mei 2002, iets meer dan 10 jaar geleden dus) en in die tijd is het blog een paar keer van plek veranderd. Eerst via Blogger en FTP, toen via Nucleus op http://www.gorissen.info/Pierre en nu al weer een tijdje via http://ictoblog.nl/

Ook de RSS-feed(s) hebben in die tijd verschillende URLs gehad. Deels omdat ik eerst nog geen gebruik maakte van Feedburner, toen weer wel, maar met verschillende URLs omdat ik ook verschillende feeds (volledige berichten, niet volledige berichten, met reacties en zonder) beschikbaar stelde omdat daar nou eenmaal behoefte aan was. In het begin had ik daar ook URLs voor waar het stukje gorissen.info in voor kwam.
Inmiddels, sinds de overstap naar WordPress en http://ictoblog.nl/ verwijs ik één knop (linksboven op het weblog) gewoon door naar http://ictoblog.nl/feed die dan uitkomt bij http://feeds.feedburner.com/ICT_en_Onderwijs_weblog_FullPost. Er zijn nog mensen die een van de http://gorissen.info links gebruiken. Dat is op zich niet erg, ik zal proberen die ook actief te laten blijven (door ze gewoon allemaal naar dezelfde plek te laten verwijzen), maar soms kan het mis gaan.
Zoals afgelopen week toen het verplaatsen van het http://gorissen.info domein naar een nieuwe server wat langer duurde. Toen deed de doorverwijzing het een paar dagen niet. Mijn excuses daarvoor. Het zou nu weer moeten werken.

Het is handig om, als je dat niet erg vindt, de feed aan te passen en te verwijzen naar http://feeds.feedburner.com/ICT_en_Onderwijs_weblog_FullPost
Mocht ik ooit een keer toch bij feedburner weg gaan, dan heb ik één plek om dat aan jullie door te geven en die url staat los van de plek aan de voorkant die doorverwijst. Nogmaals, excuus voor het ongemak en leuk dat jullie er nog allemaal zijn! 🙂

jun 152012
 

Voor mijn blogpost over de Friese Elfsteden Rijwieltocht 2012 heb ik eerst nog een tijd gezocht naar een geschikte plugin om Tweets in een blogpost weer te geven (zoals ik uiteindelijk hier gedaan heb). Ik kwam toen uit bij de plugin Blackbird Pie.

Die doet het op zich goed, maar voortaan is hij overbodig geworden. Want met WordPress 3.4 hoef ik maar gewoon de URL naar een tweet in een blogpost in te voeren en er wordt een mooie tweet weergegeven:

Natuurlijk kun je ook nog gewoon naar een tweet linken, WordPress is slim genoeg om die URLs dan niet te converteren. Upgraden naar versie 3.4 was een kwestie van 2 minuten werk.
Zo zie je maar, soms wordt het web wat ingewikkelder, soms weer wat eenvoudiger. 🙂