Google doet weer inkopen

 Gepubliceerd door om 21:37  Android, Internet, iTouch
jun 052012
 

Soms lijken grote bedrijven andere bedrijven over te nemen met het gemak waarop jij en ik de wekelijkse boodschappen doen. Google koopt Meebo op voor naar men denkt $100 miljoen. En ook QuickOffice, makers van een editing suite voor de iPad waarmee je Office documenten (Word, Excel, PowerPoint) kunt bekijken en bewerken is overgenomen. Hier is nog geen bedrag van bekend, maar me lijkt dat die ook niet goedkoop zal zijn geweest.

De aanschaf van Meebo, is naar verwachting bedoelt als aanvulling op de bestaande Google bar, die je nu op/boven alle Google sites ziet. De aanschaf van QuickOffice zou een boost kunnen geven aan Google Documents, bijvoorbeeld door er een stevige offline client bij aan te bieden. Maar het kan ook zijn dat Google het ziet als een mogelijkheid om het Android besturingssysteem te verbeteren.
We zullen het zien de komende tijd.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Google doet weer inkopen”

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.