Google doet weer inkopen

 Gepubliceerd door om 21:37  Android, Internet, iOS
jun 052012
 

Soms lijken grote bedrijven andere bedrijven over te nemen met het gemak waarop jij en ik de wekelijkse boodschappen doen. Google koopt Meebo op voor naar men denkt $100 miljoen. En ook QuickOffice, makers van een editing suite voor de iPad waarmee je Office documenten (Word, Excel, PowerPoint) kunt bekijken en bewerken is overgenomen. Hier is nog geen bedrag van bekend, maar me lijkt dat die ook niet goedkoop zal zijn geweest.

De aanschaf van Meebo, is naar verwachting bedoelt als aanvulling op de bestaande Google bar, die je nu op/boven alle Google sites ziet. De aanschaf van QuickOffice zou een boost kunnen geven aan Google Documents, bijvoorbeeld door er een stevige offline client bij aan te bieden. Maar het kan ook zijn dat Google het ziet als een mogelijkheid om het Android besturingssysteem te verbeteren.
We zullen het zien de komende tijd.

Workshop Video op Mobiele Devices

 Gepubliceerd door om 21:19  Android, iOS, Video
jun 052012
 


Vanmiddag heb ik met Frank Thuss de SURFacademy workshop Video op Mobiele Devices verzorgd. Het was voor mij de derde keer dat ik de workshop verzorgde, maar voor het eerst met Frank (de eerste twee keer was samen met Ivo Reints van SURFnet). Daarom ook een licht gewijzigd programma, maar in grote lijnen gelijk aan de vorige keren.

We hadden een lekker grote en zeer enthousiaste groep vanmiddag. En ook de samenwerking met Frank, zowel tijdens de voorbereiding, als vandaag is me ook prima bevallen.

Tijdens de workshop heb ik van een aantal zaken opgeschreven dat we er de links nog even voor zouden opzoeken. De deelnemers krijgen deze per mail toegestuurd, maar ik zet ze ook hier al even bij elkaar:
Lees verder….